Στις διαφορες μορφες της ποδηλασιας μυηθηκαν τα παιδια της Κομοτηνης

Στις δύο παράλληλες δράσεις με τον 1ο ημιμαραθώνιο που έλαβαν χώρα στην Κομοτηνή

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι 2 παράλληλες δράσεις το προηγούμενο διήμερο, που διοργάνωσαν οι Rodopi Runner με το ΕΒΕ Ροδόπης και την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, στο πλαίσιο του 1ου Ημιμαραθωνίου Ροδόπης.

Συγκεκριμένα το απόγευμα του Σαββάτου 4 Ιουνίου παιδιά διαφόρων ηλικιών, με τα ποδήλατά τους, προσήλθαν στο Πάρκο Αγίας Παρασκευής, το οποίο είχε μετατραπεί σε πίστα.

Υπό το άγρυπνο βλέμμα του υπεύθυνου για τη δράση κ. Μιχάλη Ράντου, Διευθυντή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών  γνώρισαν τη σωστή χρήση του ποδηλάτου σε ευχάριστες ποδηλατικές διαδρομές και δοκιμασίες.

Έμαθαν δε να λαμβάνουν μέρος σε ποδηλατικές διοργανώσεις που αποσκοπούν στην εξοικείωση της χρήσης του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις αλλά και τις αθλητικές τους εξορμήσεις, με τους διοργανωτές να εκφράζουν την ελπίδα πως στο μέλλον θα έχουν περισσότερες δυνατότητες για αυτό.

Μαθαίνοντας τον Προσανατολισμό

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως είχε και ο αγώνας προσανατολισμού, που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής 5 Ιουνίου, που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε όσους συμμετείχαν.

Περισσότερα από 30 παιδάκια έτρεξαν, έπαιξαν, έκαναν ποδήλατο κι εξερεύνησαν το άλσος της Αγίας Παρασκευής με την βοήθεια ενός χάρτη και μιας πυξίδας, με υπεύθυνο της δράσης τον Στάθη Γκεβρέκη από τους Rodopi Runners.

Όλα τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό, σε μια μοναδική εμπειρία που προσφέρει πολύ περισσότερα από αυτά που είναι εμφανή με την πρώτη ματιά

Η προσπάθεια αυτή αποκοπεί στο να γνωρίσει η νέα γενιά, και να ζωντανέψει ξανά ο Αγωνιστικός Προσανατολισμός στην ευρύτερη περιοχή.

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια ήταν ο Σύλλογος Αθλητικού Προσανατολισμού Σερρών, «Ο-Σίρις», που βοήθησε στη δημιουργία του χάρτη του πάρκου, που χρησιμοποίησαν τα παιδιά για να ακολουθήσουν τη διαδρομή μέσα στο πάρκο.

Μάλιστα αναμένεται να δούμε και άλλες οργανωμένες δράσεις Αθλητικού Προσανατολισμού στην περιοχή μας, μιας και έχουν βάλει στο πρόγραμμα για το 2023 την παλιά πόλη τη Ξάνθης αλλά και την περιοχή της Μαρώνειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.