Στις 11 Σεπτεμβριου στην Κομοτηνη το 41ο Φεστιβαλ ΚΝΕ – «Οδηγητη»

Μουσική βραδιά και πολιτική ομιλία στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής

Με σύνθημα τους στίχους του Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, «Την ορμή μας την έχουμε απ’ τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές…» ξεκινούν στις 3 του Σεπτέμβρη από τη Δράμα οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή». Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στην Αθήνα, στις 17, 18 και 19 Σεπτέμβρη, όπου από τη σκηνή του θα παρελάσουν μεγάλα ονόματα της έντεχνης, ροκ και λαϊκής εγχώριας μουσικής σκηνής όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Παντελής Θαλασσινός και οι Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας, και Μανώλης Φάμελος, ενώ παράλληλα θα τρέξουν και συναυλίες νέων δημιουργών, αφιερώματα και λαϊκά γλέντια.
 
Σε ό, τι αφορά την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τη Δράμα και επεκτείνονται στις 11 του Σεπτέμβρη στην Καβάλα και στην Κομοτηνή και στις 12 στην Αλεξανδρούπολη.
 
Στην Κομοτηνή οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Άλσος Αγ. Παρασκευής και θα περιλαμβάνουν ζωντανό έντεχνο, ροκ και λαϊκό μουσικό πρόγραμμα καθώς και μία προεκλογική ομιλία, προσαρμοσμένη στις πολιτικές εξελίξεις από στέλεχος του κόμματος. 

Κωνσταντίνος Αντάρας «Στόχος του Φεστιβάλ το δυνάμωμα της οργανωμένης πάλης με όπλο την νεολαία»

Όπως τόνισε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο κ. Κωνσταντίνος Αντάρας, εκ μέρους της ΚΝΕ Ν. Ροδόπης μέσω του φεστιβάλ αυτού, το οποίο όπως είπε «αναπροσαρμόστηκε» σε πανελλαδικό επίπεδο λόγω των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων, η νεολαία του ΚΚΕ στοχεύει στην ενίσχυση του ΚΚΕ και σε εκλογικό επίπεδο, ενώ ο στόχος του φεστιβάλ είναι «το δυνάμωμα της οργανωμένης πάλης με όπλο τη νεολαία αλλά και το να αντιληφθεί τόσο η ίδια η νεολαία και γενικά ο λαός, ότι υπάρχει λύση μέσα από οργανωμένο αγώνα και πάλη ενάντια στην νοοτροπία του συστήματος που μας έχει φέρει μέχρι εδώ». 

«Το διακύβευμα των εκλογών για τα κόμματα που στήριξαν το μνημόνιο είναι το ποίος θα το εφαρμόσει»

Ερωτηθείς σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και το διακύβευμα της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης ο κ. Αντάρας τόνισε πως «ξεκάθαρα και με βάση και τις προεκλογικές δηλώσεις και ενέργειες όλων των κομμάτων που στήριξαν το μνημόνιο, αυτό που διακυβεύεται είναι το ποιος θα το εφαρμόσει. Οι μεν προσπαθούν να μας πουν ότι υπάρχουν αντισταθμιστικά για να μην την πληρώσουν οι πολλοί,οι δε άλλοι υποστηρίζουν ότι έχουν μάθει πλέον στα μνημόνια και μπορούν να τα εφαρμόσουν καλύτερα». «Για μένα και την Κομμουνιστική Νεολαία το πραγματικό διακύβευμα αυτών των εκλογών» συνέχισε ο ίδιος «είναι να δυναμώσει την ίδια της τη φωνή, να μην δώσει άλλοθι σε κανέναν ο οποίος υπέγραψε μνημόνια, με ό, τι αυτό συνεπάγεται και ο οποίος την εξαπάτησε. Άρα να δυναμώσει τη φωνή του, να δυναμώσει τον αγώνα του, να δυναμώσει εκλογικά το ΚΚΕ για να μπει στη βουλή και από κει ύστερα να δυναμώσει το ποτάμι που θα ανατρέψει όλους αυτούς που μας κάνουν να ζούμε σε αυτή την κατάσταση σήμερα».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.