Στην Κερασια πεζοπορησε ο Δρομεας Θρακης

Επεφύλασσε μια ωραία έκπληξη στον μοναδικό κάτοικο του οικισμού

Μία ξεχωριστή εμπειρία, που θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη των συμμετεχόντων, ήταν η Κυριακάτικη πεζοπορία του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, στην περιοχή της Κερασιάς στο Παπίκιο Όρος στην Ροδόπη.

Οι πεζοπόροι ξεκίνησαν τη διαδρομή τους κάνοντας την πρώτη στάση στην Μονή του Οσίου Μάξιμου όπου τους υποδέχθηκε ο Ηγούμενος της Μονής Πατέρας Παύλος και τους διηγήθηκε την ιστορία της Μονής και του Αγίου στο αρχονταρίκι και στην τράπεζα απολαμβάνοντας παράλληλα τσάι, καφέ και τα κεράσματα που προσέφερε με τόσο μεράκι και αγάπη.

Στη συνέχεια αφού προσκυνήσαν και ανάψαν το κεράκι τους ευχαρίστησαν τον Πατέρα Παύλο για τη φιλοξενία και ξεκίνησαν την ανάβαση από το Βυζαντινό μονοπάτι για τον οικισμό της Κερασιάς.

Μόλις έφτασαν στον οικισμό είχαν τη χαρά να κάνουν μια μοναδική έκπληξη στον μοναδικό κάτοικο του οικισμού κ. Σωτήρη Ποπουζή ο οποίος εκείνη την ώρα ήταν στην αυλή του σπιτιού του και μιλούσε ζωντανά στην εκπομπή της ΕΡΤ 3 «Περίμετρος».

«Μόλις μας είδε η χαρά του ήταν απερίγραπτη γιατί όπως είπε και ο ίδιος είναι η πρώτη φορά στα 40 χρόνια που διαμένει στον οικισμό που τον επισκέπτονται τόσα πολλά άτομα» μετέφεραν οι συμμετέχοντες.

Ο κ. Σωτήρης κέρασε τους πεζοπόρους χειροποίητο παραδοσιακό τσάι και συνομίλησε μαζί τους για τον τρόπο ζωής του, την καθημερινότητα του και το πώς πήρε την απόφαση να μείνει μόνιμα στον οικισμό.

Οι πεζοπόροι, αφού τον ευχαρίστησαν για την άριστη και θερμή φιλοξενία ξεκίνησαν το δρόμο της επιστροφής όπου και κατέληξαν στο ταβερνάκι «Τα Μαγγάλια» στο διπλανό χωριό, Μίσχος, όπου και απόλαυσαν το γεύμα τους και χόρεψαν υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους τους πεζοπόρους που συμμετείχαν στη δράση τον Πατέρα Παύλο για την υποδοχή και ξενάγηση στο Μοναστήρι, τον κ. Σωτήρη Ποπουζή για την φιλοξενία και την αγάπη που εισέπραξαν, την ΕΡΤ Κομοτηνής για την οργάνωση της έκπληξη στον κ. Σωτήρη, την ΕΡΤ 3, τον οδηγό της πεζοπορίας κ. Γιάννη και το Dimokriteio Travel που ταξιδεύει πάντα με ασφάλεια και χαμόγελα, τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του παραρτήματος του Νομού Έβρου καθώς και του Νομού Ροδόπης όπου φροντίζουν πάντα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, από πλευράς υγειονομικής κάλυψης κι όχι μόνο.

Ο Δρομέας Θράκης ανανέωσε το ραντεβού του με τους συμμετέχοντες σε δύο εβδομάδες στην περιοχή της Καλλιθέας του Νομού Έβρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.