Στη μεγαλη γιορτη των Μουσικων Σχολειων συμμετειχε το Μουσικο Σχολειο Κομοτηνης

100 μαθητές συνοδευόμενοι από 26 καθηγητές έδωσαν το παρών στα εργαστήρια μουσικής και συμμετείχαν στη μεγαλειώδη συναυλία του Νίκου Κυπουργού

Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής συμμετείχε την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Απριλίου με μεγάλη επιτυχία για άλλη μια χρονιά στο φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων που διεξάγεται κάθε χρόνο στη γενέθλια πόλη του Μάνου Χατζιδάκι την Ξάνθη και φέτος αριθμεί την 9η χρονιά του.

Η αποστολή του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής περιελάμβανε περίπου 100 μαθητές και 26 καθηγητές μουσικής και γενικής παιδείας ως συνοδούς, αλλά και ως συμμετέχοντες στις συναυλίες.

Οι μαθητές παρακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια μουσικής και τις δύο ημέρες και το απόγευμα του Σαββάτου συμμετείχαν στη μεγαλειώδη συναυλία του Νίκου Κυπουργού και στις παρουσιάσεις των εργαστηρίων jazz μουσικής υπό την καθοδήγηση του Γ. Κοντραφούρη και σύγχρονης μουσικής υπό τον Α. Πολυζωγόπουλου αντίστοιχα.

Ανάμεσα στους κομοτηναίους μαθητές και εκπαιδευτικούς συμμετείχαν και 5 μαθητές ωδείου με 2 εκπαιδευτικούς μουσικής από την ισπανική πόλη Ronda της Ανδαλουσίας, οι οποίοι με χαρά δέχτηκαν την πρόταση για συμμετοχή καθώς συνεργάζονται με το σχολείο της πόλης μας  στο πλαίσιο ενός προγράμματος Erasmus.

«Η γνώση, η δημιουργία, η συνεργασία, η εξωστρέφεια και η χαρά, είναι οι πυλώνες της πολύπλευρης εκπαιδευτικής διαδικασίας που αποκρυσταλλώνεται τόσο μέσα από τα μαθήματα μουσικής όσο και από τα μαθήματα  γενικής παιδείας» σημείωσε για την παρουσία του Σχολείου στη μεγάλη μουσική συνάντηση, η εκπαιδευτικός κ. Χρυσή Μπατσιβάση και συνέχισε:

«Το σχολείο μας εκτός από τη μουσική παράδοση διαθέτει σημαντική παρουσία και στα μαθήματα γενικής παιδείας με αξιόλογους καθηγητές που μέσα από τη συμμετοχή σε προγράμματα Erasmus, σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, σε μαθητικά συνέδρια και διαγωνισμούς προσπαθούν να εμφυσήσουν στα παιδιά την αγάπη για τη γνώση και την καλλιέργεια δεξιοτήτων.

Άλλωστε, το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών και της αγαστής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών μουσικής και γενικής αγωγής, αντικατοπτρίζεται στις επιτυχίες των μαθητών μας στις πανελλήνιες εξετάσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ίδια στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του σχολείου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις τον μήνα Μάιο σε δημοτικά σχολεία του νομού Ροδόπης, προκειμένου να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές για το πρόγραμμα και τις δράσεις του σχολείου.

Τονίζεται ότι για τη φοίτηση στην Ά Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου, δεν αποτελεί προϋπόθεση η πρότερη γνώση της μουσικής.  Η διδασκαλία για την απόκτηση μουσικών γνώσεων και δεξιοτήτων αποτελεί για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου δέσμευση και κανόνα ζωής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.