Στη Λημνο θα προβαλλει την θρακικη παραδοση ο «Πολιτιστικος Χορευτικος Συλλογος Θρακων Κομοτηνης»

Γεμάτο αποστολές το καλοκαίρι του Συλλόγου ∙ακολουθούν Δράμα, Σέρρες αλλά και Μαυροβούνιο

Ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής θα ταξιδέψει από τις 21 έως τις 25 Ιουλίου 2023 στη Λήμνο, με αποστολή 54 χορευτών και μελών του. Θα συμμετέχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον τοπικό Χορευτικό Όμιλο Λήμνου «Ο Ήφαιστος», ο οποίος έχει συμμετάσχει για δύο συνεχόμενες χρονιές στις εκδηλώσεις των «Ελευθερίων» εκπροσωπώντας τη Λήμνο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο χορευτικές παραστάσεις στη Μύρινα και στον Μούδρο όπου και θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια από την μουσικοχορευτική παράδοση της Θράκης.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής 94fm ο χοροδιδάσκαλος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Τζερνικούδης «με τον δίαυλο επικοινωνίας που άνοιξε δημιουργούνται σχέσεις συνεργασίας  και πολιτιστικών ανταλλαγών τόσο μεταξύ των συλλόγων όσο και μεταξύ των δύο περιοχών». Μάλιστα ο ίδιος εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι η 54μελής αποστολή του συλλόγου θα αποτελείται κυρίως από νέους ανθρώπους, μαθητές γυμνασίου και λυκείου ή φοιτητές, κάτι πολύ ενθαρρυντικό σύμφωνα με τον κ. Τζερνικούδη καθώς δίνει τη δύναμη στο σύλλογο και τη διάθεση να συνεχίσει το έργο του.

Φυσικά η παρουσία του συλλόγου στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου πέρα από τους χορούς, τα όμορφα έθιμα και τα τραγούδια της Θράκης, σκοπό έχει να αναδείξει και τα τοπικά μας προϊόντα, όπως κάνει άλλωστε πάντα σε ανάλογες περιστάσεις.

Οι καλοκαιρινές αποστολές του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής δεν σταματούν όμως μόνο στη Λήμνο. Όπως μετέφερε ο κ. Τζερνικούδης, «στις 6 Αυγούστου είμαστε καλεσμένοι στην Αδριανή Δράμας, όπου  ο σύλλογος γιορτάζει εκεί τα τριάντα χρόνια λειτουργίας του. 18-23 Αυγούστου  θα είμαστε σε διεθνές φεστιβάλ χορού στον Μαυροβούνιο με μια μεγάλη αποστολή για να χορέψουμε στο εξωτερικό, και κλείνουμε στις 26 Αυγούστου στον Νέο Σκοπό Σερρών».

Ο κύκλος της χρονιάς για τον Σύλλογο θα κλείσει τον Σεπτέμβριο με τις δικές του εκδηλώσεις, που «θα είναι δυναμικές και όπως ταιριάζουν στην ιστορία του συλλόγου», όπως έσπευσε να σημειώσει ο κ. Τζερνικούδης. Και επειδή το κλείσιμο ενός κύκλου πάντα σηματοδοτεί το άνοιγμα ενός άλλου, έτσι και για τον Σύλλογο Θρακών η τελευταία αυτή εκδήλωση του Σεπτεμβρίου, θα σηματοδοτήσει και την έναρξη των δράσεων της νέας χρονιάς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.