Σταθης Λουλουδοπουλος «Εχουμε και πολυ καλους τραγουδιστες και πολυ καλους δημιουργους, συνθετες και στιχουργους, οι οποιοι για καποιο λογο “σιωπουν” ενω γυρω μας γκρεμιζεται ο κοσμος»

O Στάθης Λουλουδόπουλος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Πριν από λίγο διάστημα κυκλοφόρησε το πρώτο του single με τίτλο «Άκου», ωστόσο η ενασχόλησή του με τη μουσική, ξεκινά στα παιδικά του χρόνια.

Σε ηλικία μόλις δέκα ετών, έλαβε το πρώτο βραβείο, ανάμεσα σε συμμετοχές από 24 χώρες, σε Παγκόσμιο Φεστιβάλ Τραγουδιού για παιδιά, που διεξήχθη στη Βουλγαρία.

Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο, από όπου πήρε πτυχίο πιάνου το 1996, ωστόσο όπως λέει και ο ίδιος, κύρια ενασχόλησή του ήταν πάντα το τραγούδι, με το οποίο ασχολείται επαγγελματικά από 15 χρόνων. Τα ακούσματά του, πέραν των κλασικών, από τους οποίους αγαπημένος του είναι ο Wagner, ισορροπούν ανάμεσα σε ποπ και λαϊκούς δρόμους. Διόλου τυχαίες λοιπόν οι συνεργασίες που πέτυχε κατά την κάθοδο και την παραμονή του στην Αθήνα, μεταξύ των οποίων ο Λευτέρης Πανταζής, η Άντζελα Δημητρίου και ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, ενώ ασχολήθηκε και με τη σύνθεση και τον στίχο έχοντας υπογράψει, μαζί με τον Κωνσταντίνο Πανταζή, το τραγούδι «Ένα λεπτό» για τον Χρήστο Δάντη.

Έχοντας την πλούσια εμπειρία που του προσέφεραν οι συνεργασίες αυτές, επέστρεψε στην Κομοτηνή, με κύριο στόχο την δημιουργία της πρώτης του προσωπικής δισκογραφίας, ένα πρώτο δείγμα της οποίας αποτελεί το «ΑΚΟΥ».

Πώς αξιολογείτε καλλιτεχνικά τη χρονιά που έφυγε σε προσωπικό επίπεδο αλλά και στον χώρο σας ευρύτερα;  
Σ.Λ.:
Σε προσωπικό επίπεδο, θα τολμήσω να πω πως η χρονιά αυτή κλείνει ιδανικά. Μετά από πολλή δουλειά και πολύ κόπο, κατάφερα να πραγματοποιήσω ένα όνειρο χρόνων. Το πρώτο μου single με τίτλο «ΑΚΟΥ» είναι έτοιμο και έχει κυκλοφορήσει παντού (google play-itune-amazon –spotify και στο YouTube). Ευρύτερα στον χώρο και κυρίως στον ελληνικό, με τον οποίο ασχολούμαι εγώ, δεν αισθάνθηκα να γίνεται κάτι σημαντικό δυστυχώς. Έχουμε και πολύ καλούς τραγουδιστές και πολύ καλούς δημιουργούς, συνθέτες και στιχουργούς, οι οποίοι για κάποιο λόγο «σιωπούν», ενώ γύρω μας γκρεμίζεται ο κόσμος. Πάντα οι δύσκολες εποχές ήταν τροφή για την τέχνη σε κάθε της μορφή και κυρίως για τη μουσική. Το 2017 ελπίζω σε περισσότερη και πιο ουσιαστική δημιουργία, για όλους.


Το 2016 είχαμε δυστυχώς τον θάνατο πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων του καλλιτεχνικού στερεώματος. Ποια απώλεια σας άγγιξε περισσότερο;
Σ.Λ.:
Δυστυχώς γινόμαστε όλο και φτωχότεροι καλλιτεχνικά. Όλοι όσοι «έφυγαν» ήταν αναμφισβήτητα τεράστιες προσωπικότητες στον χώρο τους και προσέφεραν σημαντικότατο έργο. Μακάρι αυτό που αφήνουν πίσω τους να το τιμήσουν οι επόμενες γενιές και να μην ξεχαστεί. Παρ’ όλο που δεν ασχολούμαι με την ξένη μουσική σκηνή, η απώλεια του George Michael ήταν αυτή που με άγγιξε περισσότερο. Ίσως γιατί ήταν Έλληνας, ίσως γιατί μου ταίριαζε η ψυχοσύνθεσή του, η ευαισθησία που έβγαζε μέσα από τα τραγούδια του, η εικόνα του, ίσως όλα αυτά μαζί. Και η τραγική ειρωνεία βέβαια, να φύγει την ημέρα των Χριστουγέννων, που όλη η γη ακούει κάθε χρόνο , ξανά και ξανά το τραγούδι του “Last Christmas”.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2017 και τι θα ευχόσασταν στους ακροατές σας;
Σ.Λ.:
Για το 2017 εύχομαι να έχουμε την υγεία μας, για να χαιρόμαστε τη ζωή. Να μας χαρίζει ο Θεός έμπνευση και δύναμη για να δημιουργούμε αλλά και να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Φως και ούριο άνεμο για να ταξιδεύει η ψυχή μας στο σύμπαν και στη μουσική. Γιατί «η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα». Και λίγο εγωιστικά, θα μου επιστέψετε να ευχηθώ, να μ’ αξιώσει ο Θεός να δω τη δουλειά μου να αγγίζει όσες περισσότερες ψυχές και αυτιά γίνεται. Σας ευχαριστώ μέσα απ’ την καρδιά μου.

Καλή χρονιά και καλή ακρόαση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.