Σταθερη η ενισχυση της συλλογης της Δημοτικης Βιβλιοθηκης Κομοτηνης

Με έμφαση στο παιδικό βιβλίο, αλλά και μέριμνα για το ενήλικο κοινό της Κομοτηνής

Σημαντική η στήριξη από δωρεές βιβλίων από συμπολίτες μας

Ακόμα 250 τίτλοι προστέθηκαν στη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, ενώ ακόμα περισσότερα θα προστεθούν σύντομα, βοηθώντας ώστε να συνεχίσει να αποτελεί προορισμό τόσο για μικρούς, όσο και για μεγάλους αναγνώστες.

Όπως τόνισε η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης κ. Αθανασία Καρανίκα, είναι βιβλία που επιλέχθηκαν με πολύ μεγάλη επιμέλεια, ιδιαίτερα στο παιδικό τμήμα για να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ενώ συμβουλεύονται και άλλες πηγές.

Μάλιστα δέχονται και προτάσεις για βιβλία, τόσο στο παιδικό όσο και στο ενήλικο, και σύντομα οι πολίτες θα μπορούν να τις καταθέτουν και ηλεκτρονικά, ώστε να συμπεριληφθούν στον επόμενο εμπλουτισμό.

Η ανταπόκριση των αναγνωστών ήταν πολύ θετική σε όλες τους τις κινήσεις, με την επισκεψιμότητα της βιβλιοθήκης να έχει αυξηθεί πολύ, και αυτή να έχει παγιωθεί σε ένα σταθερό αριθμό δανεισμών, τόνισε η κ. Καρανίκα.

Πάνω από 1000 βιβλία σε κυκλοφορία

Ανά πάσα στιγμή η βιβλιοθήκη έχει δανεισμένα περίπου 1000 βιβλία, τόσο στο παιδικό, όσο και στην ενήλικη λογοτεχνία, ελληνική και μεταφρασμένη.

Μάλιστα η επισκεψιμότητα αυξάνεται κάθε φορά που βάζουν καινούρια βιβλία στους καταλόγους τους, με τα στελέχη της Βιβλιοθήκης να ενημερώνουν με όλα τα μέσα.

Πιστεύει δε πως η παρουσία και η δραστηριότητα της Βιβλιοθήκης βοηθά το αναγνωστικό κοινό όχι μόνο να γνωρίσει βιβλία, αλλά και να καταλήξει σε ποια θέλει ο ίδιος στα ράφια του. «Θεωρώ ότι λειτουργούμε ενθαρρυντικά για την ανάγνωση αλλά και την αγορά βιβλίου, γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι και αυτό» ανέφερε.

Τέλος πέρα από τις αγορές η Βιβλιοθήκη εμπλουτίζεται και από τις δωρεές βιβλίων από συμπολίτες μας, μιας και έχουν πολύ καλές εκδόσεις, προσεγμένα βιβλία, και σε πολλές περιπτώσεις όχι παλιά και παρωχημένα βιβλία, αλλά πολύ νέες εκδόσεις, κάτι το οποίο ενισχύει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.