«Σιωπηλα βιβλια» στην Παιδικη και Εφηβικη Βιβλιοθηκη Ξυλαγανης

Εκδήλωση για εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές, αλλά και το ευρύτερο κοινό

Εκδήλωσή με θέμα «Σιωπηλά βιβλία | silent books ιστορίες χωρίς λόγια» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 και ώρα 18.00 στην Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές, αλλά και σε ευρύτερο κοινό.

Δηλώσεις συμμετοχής: [email protected]

Εισήγηση:

Δρ Αγγελική Α. Γιαννικοπούλου, Καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας, ΕΚΠΑ

Βιωματικό εργαστήρι για ενήλικες:

Αχιλλέας Ραζής, ζωγράφος, εικονογράφος

Τα εικονογραφημένα βιβλία χωρίς λέξεις | wordless picture books ή σιωπηλά βιβλία | silent books αφηγούνται ιστορίες χωρίς λόγια.

Με ποιους τρόπους το κατορθώνουν αυτό; Μπορεί η εικόνα να μεταδώσει ήχους; Είναι σε θέση να αποδώσει τόσο την κίνηση όσο και τη χρονική ροή; Πώς ο αναγνώστης μπορεί να συν-δημιουργήσει την ιστορία; Μπορούν τα silent books να αποτελέσουν διηλικιακά/’crossover’ αναγνώσματα; Ποια η σημασία τους ως κίνητρο έκφρασης των παιδιών τόσο στη σχολική τάξη όσο και το σπίτι;

Ευχαριστούμε θερμά τους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας, Δρ Αγγελική Α. Γιαννικοπούλου, Καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας στο ΕΚΠΑ, ειδικό στη θεματική των σιωπηλών βιβλίων | silent books και Αχιλλέα Ραζή, ζωγράφο, εικονογράφο και δημιουργό του διακεκριμένου silent book ‘Είναι τέρας;’, Αχιλλέας Ραζής, Καλειδοσκόπιο, Αθήνα, 2022!

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Γιορτής Βιβλίου 2024 της Παιδικής και Εφηβικής Βιβλιοθήκης Ξυλαγανής με θέμα τα σιωπηλά βιβλία | silent books, και τίθεται υπό την αιγίδα του Δήμος Μαρώνειας – Σαπών. Διοργανώνεται από την Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής σε συνεργασία με τον Σύλλογος Γυναικών Ξυλαγανής.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά το Δήμο Μαρωνείας-Σαπών για την αγαστή συνεργασία και την έμπρακτη στήριξη, τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ – KALEIDOSCOPE PUBLICATIONS για την ευγενική υποστήριξη καθώς και το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο για την πλαισίωση της εκδήλωσης.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος στα silent_books  θα πραγματοποιηθούν επίσης εργαστήρια από δημιουργούς τους για σχολικές και νηπιακές τάξεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.