Σεμιναριο Συγχρονου Χορου και Χορογραφιας στο «Χοροταξιο»

Με την χορογράφο και performer Αθανασία Κανελλοπούλου, στις 6 και 7 Μαΐου

Άλλο ένα σεμινάριο, για επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, ηθοποιούς και performers διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης, Χορού και Κίνησης «Χοροτάξιο» στην Κομοτηνή.
 
Πρόκειται για ένα διήμερο σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου, με την Ελληνίδα performer, χορογράφο και παιδαγωγό Αθανασία Κανελλοπούλου.
 
Το εργαστήριο, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, εστιάζει στη δόμηση και στην αποδόμηση της κίνησης, στην ξεκάθαρη αντίληψη της έννοιας του εσωτερικού και εξωτερικού μας χώρου, στην εξέλιξη και μεταμόρφωση του σώματος. Μέσα από τη διαδικασία αυτή διαμορφώνουμε ένα αμφίσημο σύμπαν όπου η κίνηση και η ακινησία, η γραμμικότητα και η κυκλικότητα, ο ήχος και η σιωπή, η ατομικότητα και η ομαδικότητα, αναμειγνύονται και συνυπάρχουν.
 
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί σε δυο μέρη. Το πρώτο μέρος εστιάζει στο τεχνικό κομμάτι της κίνησης, όπου μέσα από απλές ασκήσεις ενδυναμώνουμε τη φυσική ενεργειακή μας πηγή, το κέντρο, κύριος πυρήνας και εργαλείο της έρευνας μας. Χρησιμοποιώντας τη φυσική μας βαρύτητα και αναπνοή ανακαλύπτουμε την ελευθερία και τη ροή στην κίνηση. Οι εναλλαγές δυναμικών θα μας απασχολήσουν και σιγά σιγά θα μας οδηγήσουν σε έναν εξελιγμένο, δυναμικό συνδυασμό φράσεων.
 
Το δεύτερο μέρος αφορά καθαρά στο ερευνητικό κομμάτι της κίνησης, όπου μέσα από δομημένους αυτοσχεδιασμούς επαναπροσδιορίζουμε τα εσωτερικά και εξωτερικά μας όρια και πλαίσια, κατανοώντας τη δημιουργική σχάση του οικείου γνωσιακού μας κόσμου. Το ανοιχτό συνεργατικό πνεύμα θα βοηθήσει στη διεξαγωγή του εργαστηρίου. 

Λίγα λόγια για την Αθανασία Κανελλοπούλου 

Η Αθανασία Κανελλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Έχει σπουδάσει με υποτροφία χορό στο Λονδίνο (Rambert School) και στη Ν. Υόρκη ( Martha Graham School) και Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό. Για 17 συνεχή έτη έζησε και συνεργάστηκε με πολλές ομάδες στο εξωτερικό , όπως το Χοροθέατρο Wuppertal Pina Bausch ( guest dancer), Les Ballets C de la B, Jasmin Vardimon Company, Cocoondance, Alexandra Waierstal κ.α. Από το 2008 έχει ξεκινήσει τη δική της χορογραφική έρευνα και τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Β. Αφρική. Η χορογραφική της μέχρι τώρα έρευνα έχει επηρεαστεί από την εξέλιξη των ιδεών γύρω από τη γυναικεία ταυτότητα. Έχει προσκληθεί ως χορογράφος από την ομάδα Σύγχρονου Χορού της Μάλτας, (ZfinMalta Dance Ensemble) , την Πειραματική Ακαδημία του Σάλζμπουργκ (SEAD), την ομάδα της Jasmin Vardimon (JV2), το Κέντρο Σύγχρονου Χορού στο Κάιρο,την Ακαδημία Τεχνών της Ισλανδίας, την ομάδα Σύγχρονου Χορού της Παλαιστίνης κ.α. Παραδίδει σεμινάρια τεχνικής και χορογραφίας σε Ακαδημίες Χορού ανά τον κόσμο (Πειραματική Ακαδημία Salzburg –SEAD, Cairo Contemporary Dance Centre, Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης ( ΚΣΟΤ), Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου, Dance Studies University of Malta, Iceland Academy of Arts, Garage 29 Brussels, Dance Cultural Centre Athens, Mimar Sinan Fine Arts University, Istanbul. ) Σήμερα, εργάζεται ως ανεξάρτητη χορογράφος, παιδαγωγός και περφόρμερ.
 
Info:
Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού και Χορογραφίας με την Αθανασία Κανελλοπούλου
«Χοροτάξιο»
Σάββατο 6 Μαΐου 2017, 17:00-20:00
Κυριακή 7 Μαΐου 2017, 11:00-14:00
Κόστος Σεμιναρίου: 40 ευρώ
Απαιτείται κράτηση θέσης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.