Σεμιναρια υποκριτικης στο ΔΗΠΕΘΕ Καβαλας

Με εισηγητές τους συντελεστές της παραγωγής «Μέθοδος Gronholm»

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, πιστό στο ραντεβού του με τους ανθρώπους που θέλουν να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο του θεάτρου και να αποκτήσουν εργαλεία για την καλύτερη κατανόησή του, διοργανώνει και φέτος ένα νέο κύκλο σεμιναρίων υποκριτικής.

Εισηγητές αυτού του κύκλου θα είναι οι συντελεστές (σκηνοθέτης και ηθοποιοί) της κεντρικής του παραγωγής «Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran που θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024. Τα σεμινάρια θα λάβουν χώρα απότην Τετάρτη 3 έως και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 και η συμμετοχή σε αυτά θα είναι ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων:

Σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού με τον Θανάση Χαλκιά

Τετάρτη 3 Απριλίου, ώρες: 18:00 – 21:00

Διάρκεια: 3 ώρες

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 14  άτομα

«Το μετέωρο βήμα του ηθοποιού»

Χίλιοι και ένας τρόποι (ίσως και λιγότεροι) για να ξεγελάσω τον εαυτό μου –το μοναδικό μου εμπόδιο– κατά τη διαδικασία προσέγγισης ενός ρόλου, επαλήθευσης μιας συνθήκης, υλοποίησης μιας ιδέας · ή απλώς να δω πόσα τοπία μπορώ να ανακαλύψω κατά τη διάρκεια μίας και μόνης διαδρομής από τη μια άκρη της σκηνής έως την άλλη. Πρόκειται για ένα σεμινάριο αυτοσχεδιασμού όπου με εργαλεία τη δύναμη της φαντασίας και την απελευθέρωση της δημιουργικότητας οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν νέα πεδία συν-διαμόρφωσης ενός νέου, διαφορετικού, ταυτόχρονα γνωστού και άγνωστου κόσμου.

Σεμινάριο υποκριτικής με τον Θεοδόση Σκαρβέλη

Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Απριλίου, ώρες: 16:00 – 19:00

Διάρκεια: 6 ώρες (2 τρίωρα)

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 16 άτομα

Étude: «Μια Φανταστική Συνάντηση»

«Συνάντηση» και «Συμβάν»: δύο από τις βασικές έννοιες της ρωσικής θεατρικής ορολογίας. Τι γίνεται όμως όταν η ίδια η συνάντηση αποτελεί ταυτόχρονα και συμβάν; Σε ένα διήμερο κύκλο εκπαίδευσης θα επιχειρήσουμε, ξεκινώντας από τη «Δράση» και τη «Ψυχοσωματική», να βουτήξουμε στα βαθιά και να φτάσουμε στα άκρα τη δοσμένη κάθε φορά συνθήκη δοκιμής. Κι έτσι, μέσα από ένα ταξίδι που θα μοιάζει μικρό αλλά θα είναι μεγάλο, ελπίζουμε ότι στο τέλος της δεύτερης μέρας, θα έχουμε καταφέρει να κατανοήσουμε πρακτικά τις βασικές έννοιες της ρωσικής θεατρικής ορολογίας. Κι αυτό θα είναι μόνο η αρχή…

Σεμινάριο Μουσικού Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού με τον Αντώνη Αντωνιάδη

Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Απριλίου, ώρες: 16:00 – 18:00

Διάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα)

Μέγιστος Αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα

«Παίζοντας» : Το παιχνίδι στη βάση της δημιουργίας

Μέσα από ασκήσεις και ομαδικά παιχνίδια θα ασχοληθούμε με έννοιες όπως ο χορός, η συλλογική αφήγηση, το τραγούδι ως αφήγηση. Πειραματιζόμενοι με ήχους, φωνές και μουσικά όργανα θα δημιουργήσουμε ηχητικά περιβάλλοντα – «ηχοτοπία» – παίζοντας με στοιχεία όπως ο ρυθμός, οι τονικότητες και οι χρωματισμοί. Κι έτσι θα ανακαλύψουμε πώς μέσα από το παιχνίδι μπορούμε να γίνουμε συνδημιουργοί και να οδηγηθούμε τελικά σε μια σκηνική σύνθεση.

Τα άτομα που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να επιλέξουν ένα ποίημα και ένα τραγούδι ενώ μπορούν να φέρουν κι ένα μουσικό όργανο (αν φυσικά έχουν).

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 (10.00 – 14.00) ή να στείλετε mail στο [email protected], έως και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024.

*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

**Κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μόνο σε ένα σεμινάριο

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.