Σειρες που «τραβηξαν» πολυ

tv’s... inspector

Καλές, χρυσές, αλλά ας μην ξεχνάμε πως όσο περισσότερη επιτυχία έχει μία σειρά τόσο περισσότερο θέλει και το εκάστοτε κανάλι να τη διατηρήσει στους δέκτες του, ακόμα και αν το τίμημα είναι να το ευτελίσει. Στόχος του εκάστοτε καναλιού είναι να ξεζουμίσει ακόμα και το τελευταίο ευρώ/δολάριο που μπορεί να του προσφέρει. Πάμε λοιπόν να δούμε μερικές από αυτές τις σειρές που κράτησαν πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε –ή και που συνεχίζουν ακόμη.

«ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΗ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ»

Ναι, βασικά ο τίτλος θα πρέπει να αλλάξει σε «Κάποιος πρέπει να σταματήσει τη Μουρμούρα» και μάλιστα επειγόντως. Πόσες σεζόν κούρασης και ανακύκλωσης των ίδιων θεμάτων χρειάζονται για να σταματήσει αυτή η κωμωδία;  Έχει γίνει πια ο θόρυβος που παίζει στο background μετά από ατελείωτο ζάπινγκ το οποίο δεν απέδωσε.

“BIG LITTLE LIES”

Να, τι παθαίνεις όταν ξεχειλώνεις βιβλία. Και το πάνε και για τρίτη σεζόν, ε; Μάλιστα.

“ONCE UPON A TIME”

Αισθάνεστε κι εσείς πως το άλλοτε ευρηματικό και καινοτόμο σκοτεινό παραμύθι του ABC από ένα σημείο και μετά έγινε ένα μπερδεμένο χάλι που οι χαρακτήρες του κάθε δέκα λεπτά έβγαζαν λόγους για τη δύναμη της αγάπης; Δεν είστε οι μόνοι.

“THE OFFICE (US)”

Το “The Office US” αδιαμφισβήτητα έγραψε ιστορία στην αμερικανική τηλεόραση, όμως οι τελευταίες σεζόν του χωλαίναν και το ότι τόλμησαν να συνεχίσουν και μετά την αποχώρηση του Steve Carrel –που spoiler alert μόλις πέθανε με ασυνάρτητο τρόπο στο “The Morning Show” και δεν μπορώ να μην το αναφέρω– μπορεί να χαρακτηριστεί είτε γενναίο, είτε βλακώδες, είτε και τα δύο.

“HOUSE OF CARDS”

Συγγνώμη που θα σας το χαλάσω, αλλά το “House of Cards” δεν περίμενε την απουσία του Kevin Spacey για να πάρει την κατηφόρα, την είχε πάρει καιρό πριν και δεν μπορούσε να κάνει και κανείς τίποτε γι’ αυτό. Όταν συμπεριφέρεσαι σε χαρακτήρες και πλοκή σαν να είναι τόσο αναλώσιμα, στο τέλος το ίδιο θα κάνει κι ο θεατής μέχρι που δεν θα έχει λόγο να σε παρακολουθήσει γενικώς.

“SCRUBS”

Αυτό το νοσοκομείο του “Scrubs” –ή αλλιώς η σειρά της Sarah Chalke– χρονιά τη χρονιά δεν έλεγε να πάρει το μήνυμα πως έφθινε. Το δέχομαι. Όταν στην ένατη σεζόν ξεκληρίστηκε το μισό καστ δεν τους πέρασε από το μυαλό πως κάτι πήγαινε λάθος; Μάλλον όχι.

“THAT 70’S SHOW”

Η τρίτη κωμωδία στη λίστα, που συνεχίστηκε παρά τις αποχωρήσεις βασικών χαρακτήρων –του Eric στην προκειμένη περίπτωση–, μπορείτε να μαντέψετε πως ούτε αυτή τα πήγε και πολύ καλά. Γιατί άραγε;

“HOW I MET YOUR MOTHER”

Είναι γεγονός πως οι τελευταίες σεζόν του “How I Met Your Mother” όχι απλά δεν είχαν καμία σχέση με τη mother, αλλά ακόμα κι οι πρωταγωνιστικοί χαρακτήρες δεν είχαν και πολλά να κάνουν. Εξαίρεση ο Barney και η Robin, οι οποίοι ξαφνικά είδαν τη σειρά να μετατρέπεται σε μία κωμωδία που αφορά σχεδόν αποκλειστικά το χτίσιμο της σχέσης τους, μόνο για να γκρεμιστούν όλα στα τρία λεπτά του φινάλε. Ας πούμε πως η έκτη σεζόν θα μπορούσε να τα κλείσει όλα με πολύ ωραίο τρόπο χωρίς τις επόμενες τρεις.

“THE HANDMAID’S TALE”

Το δυστοπικά διαχρονικό αριστούργημα της Margaret Attwood για τον κόσμο μας, και ιδιαίτερα τη θέση της γυναίκας, μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη με απόλυτη μαεστρία και την Elisabeth Moss στην ερμηνεία της καριέρας της. Για κάποιον λόγο όμως αποφάσισαν να επεκτείνουν την ιστορία τους και έχουμε φτάσει τώρα σε μία φάση που αναμένουμε την πέμπτη (!) σεζόν για πραγματικά άγνωστους λόγους.

“HOW TO GET AWAY WITH MURDER”

Ω ναι, αγαπητοί. Η σειρά που μας χάρισε την Annalise Keating –υποκλιθείτε λίγο στη Viola Davis να δω κάτι– ίσως θα έπρεπε να τελειώσει νωρίτερα. Όχι πάρα πολύ, να, μόνο τρεις σεζόν νωρίτερα maximum. Μία σειρά που βασίζεται στα flashbacks και το μυστήριο δεν μπορεί να σε αφήνει σε αγωνία επί δέκα επεισόδια για το ποιος έχει πεθάνει και τελικά να πρόκειται για έναν random καινούργιο χαρακτήρα που δεν σε αφορά και που ο θάνατός του δεν επηρεάζει την πλοκή ούτε στο ελάχιστο –θα έλεγε κανείς. Και το “How to Get Away With Murder” θα του έλεγε: «μπριτς, έλα να σου δείξω εγώ πώς θα το κάνεις…  και πώς θα το επαναλάβεις». Ας πούμε απλά πως ο θάνατος του Wes στην τρίτη σεζόν χτύπησε ταβάνι που δεν μπορούσε να ξεπεραστεί, και οι ακόλουθες απόπειρες κινήθηκαν κάπου κοντά στο πάτωμα. Γι’ αυτό όμως υποθέτω ότι προσλαμβάνει κανείς τη Viola Davis και σε κάνει να παραβλέπεις ακόμη και το ότι η μισή σειρά είναι filler.

—Αξίζει να αναφερθεί πως χρειάστηκε πολύ σκέψη πριν αποφασιστεί να παραληφθεί το “Greys Anatomy” από τη λίστα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.