Σε νεα στεγη η Κρητικη Αδελφοτητα Ροδοπης

Τη δυνατότητα να κάνουν ακόμα περισσότερες δράσεις θα έχουν τα μέλη τους

Νέες δυνατότητες ανοίγει για την Κρητική Αδελφότητα Νομού Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης» η νέα της στέγη στο κτήριο 284 επί της οδού Γ. Καραγιώργη, τα εγκαίνια της οποίας, μαζί με τον Αγιασμό για τη νέα χρονιά, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1978, και από τότε αναζητούσε μια μόνιμη στέγη, σημείωσε ο πρόεδρος του κ. Γιάννης Γιαννακάκης, όμως δεν τα κατάφερε, παρά τις όποιες παρεμβάσεις έκανε.

Αποτέλεσμα ήταν τα 42 αυτά χρόνια πόροι από τις εκδηλώσεις που έκαναν να κατευθύνεται στο ενοίκιο του εκάστοτε χώρου που νοίκιαζαν. «Μετά από μια μεγάλη προσπάθεια, και αίτημα στον ΟΑΕΔ που υποστηρίχθηκε επιμελώς στα κεντρικά, αυτό ικανοποιήθηκε, με την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου» σημείωσε ο κ. Γιαννακάκης σπεύδοντας να υπογραμμίσει πως η εγκατάστασή της Αδελφότητας σε μόνιμα χώρο θα φανεί πολύ χρήσιμη, γιατί η συνεχής αλλαγή χώρων δημιουργούσε μεγάλη ανωμαλία στη λειτουργία του Συλλόγου.

Τώρα ο νέος χώρος θα μπορέσει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το Σύλλογο, αλλά και θα τους επιτρέψει να κατευθύνει πόρους σε δράσεις και εκδηλώσεις που διαφορετικά δεν θα γινόταν, και να αναπτύξει την πολιτιστική του δύναμη στην πόλη.

Ο ίδιος εξήγησε πως αυτή την περίοδο τα πράγματα είναι δύσκολα λόγω πανδημίας, και ακόμα δεν έχουν καταφέρει να ξεκινήσουν τις δράσεις τους, όμως έκαναν αυτά τα εγκαίνια επιθυμώντας να έρθουν πάλι κοντά και να δουν τα μέλη τους την προσπάθεια που έγινε για να έρθει ο χώρος στην κατάσταση που είναι σήμερα.

Ελπίζουν δε πως θα μπορέσουν σύντομα οι συνθήκες να τους επιτρέψουν να συναντηθούν ξανά και να συνεχίσουν και τα χορευτικά τους τμήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.