«Ροζ και Γκριζο» της Ελενης Σκαβδη

Η συλλογή διηγημάτων της παρουσιάζεται την Τετάρτη 13 Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη

Ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης και οι εκδόσεις Πρόκνη θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων της Ελένης Σκάβδη, «Ροζ και Γκρίζο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 19.00 στο Εντευκτήριο του Συλλόγου (14ης Μαΐου 78, Αλεξανδρούπολη) παρουσία της συγγραφέα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Θανάσης Β. Κούγκουλος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας ΔΠΘ
  • Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη, Φιλόλογος, Επιμελήτρια Εκδόσεων
  • Κορτεία Μουλούδη-Πασαδάκη, Υποψήφια Διδάκτωρ ΔΠΘ
  • Θα συντονίσει η Λένα Σαμαρά, πρόεδρος Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων

Η συγγραφέας

Η Ελένη Σκάβδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1952 στην Αλεξανδρούπολη. Φοίτησε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συμμετείχε σε αρκετές εκδοτικές προσπάθειες στη διάρκεια των δεκαετιών ’70 και ’80, διάστημα που έζησε στην Αθήνα. Υπήρξε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του «Θούριου», συνεργάστηκε με το περιοδικό «Κάπα» και την εφημερίδα «Εποχή». Υπήρξε μέλος της εκδοτικής ομάδας της εφημερίδας «Ίριδα» που εκδιδόταν στην Αγία Παρασκευή Αττικής, και της αντίστοιχης με τον τίτλο «Εντελέχεια» στη Θήβα.

Τη δεκαετία του ’90 επέστρεψε στη Θράκη, όπου και εργάστηκε, επί πενταετία, ως Διευθύντρια Σύνταξης της καθημερινής εφημερίδας «Παρατηρητής της Θράκης» που εκδίδεται στην Κομοτηνή, ως παραγωγός, επίσης, δημοσιογραφικών εκπομπών στην ΕΡΑ Κομοτηνής και ως ανταποκρίτρια του ΑΠΕ.

Τον ίδιο καιρό διετέλεσε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του λογοτεχνικού περιοδικού «Εξώπολις» της Αλεξανδρούπολης και, μαζί με τη φιλόλογο Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη, δημιούργησαν τους εκδοτικούς οίκους «Παρατηρητής της Θράκης» και «Πρόκνη», από τον οποίο, το 1996, εκδόθηκε για πρώτη φορά η νουβέλα της  «Εκείνη η Πόλη». Διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά.

Στην Αμαλιάδα, όπου ζει από το 1997, εξέδιδε από το 1998 έως το 2005, την εβδομαδιαία εφημερίδα «Ελεύθερο Βήμα της Ηλείας». Είναι παντρεμένη με τον Ψυχίατρο Παναγιώτη Χριστόπουλο και έχουν μια κόρη, τη Νατάσα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.