Rodopi Ensemble και ΧΟΡΟΤΑΞΙΟ συναντιουνται δημιουργικα στο Ιμαρετ

Εκδήλωση μουσικής και κίνησης διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης θα πραγματοποιήσει μουσική εκδήλωση στο  Ιμαρέτ της Κομοτηνής – Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20:00, στα πλαίσια προβολής του έργου «Ιμαρέτ Κομοτηνής: Συντήρηση μνημείου και εκκλησιαστικής συλλογής – Ανάδειξη περιβάλλοντος χώρου» και του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 με θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα», που πραγματοποιούνται υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Πρόκειται για μια  συναυλία του συγκροτήματος Rodopi Ensemble με μουσικές χωρίς σύνορα, που αναδεικνύουν τη δυναμική της παράδοσης του παρελθόντος μέσα στον χρόνο και το ιδιαίτερο πολιτισμικό μωσαϊκό της Θράκης και συνδέουν τη μουσική των ανθρώπων που διασχίζουν και κατοικούν διαχρονικά γύρω από την οροσειρά της Ροδόπης. Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι επαγγελματίες χορευτές (Γιούλη Ιωαννίδου, Ασπασία Κυραδενίδου, Όλια Μουρουζίδου, Δέσποινα Παπουτσά) της ομάδας ΧΟΡΟΤΑΞΙΟ, οι οποίοι  εμπνευσμένοι από το μνημείο του Ιμαρέτ θα συνθέτουν εικόνες και κινήσεις ζωντανεύοντας τον χώρο.

Η μουσική και η κίνηση θα συμπράττουν στο Ιμαρέτ με σκοπό να ταξιδέψουν τους θεατές σε ένα δρώμενο αφιερωμένο στον πολιτισμό, την παράδοση και τη μνήμη.

Info

Είσοδος ελεύθερη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.