«Ροδοπη»: Εκθεση φωτογραφιας απο το Κεντρο Δημιουργικης Φωτογραφιας Θρακης

Στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης 14 με 18 Οκτωβρίου

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, λειτουργώντας ως πυρήνας πολιτιστικής δράσης, στην βόρεια Ελλάδα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια παράγει καλλιτεχνικό έργο με σκοπό την προβολή, την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της τέχνης και ειδικότερα της τέχνης της φωτογραφίας.

Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιήθηκε το φωτογραφικό project “ΡΟΔΟΠΗ”. Δεκαπέντε φωτογράφοι, μέλη του Κέντρου αποτύπωσαν φωτογραφικά την οροσειρά της Ροδόπης. Η θεματολόγια της έκθεσης “ΡΟΔΟΠΗ”, είναι ευρεία με μοναδικό περιορισμό την γεωγραφική θέση των λήψεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εντός των ορίων της οροσειράς της Ροδόπης, σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Το σύνολο του έργου απαρτίζεται από τοπία, πορτρέτα, αστικό τοπίο, φύση, κτηνοτροφία, ήθη – έθιμα, καθημερινή ζωή, νύχτα, διασκέδαση κλπ.

Σκοπός είναι, με το παρόν έργο να επιτευχθεί η ανάδειξη και προβολή του φυσικού πλούτου της οροσειράς της Ροδόπης, των αξιοθέατων και των μνημείων, του πολιτισμού, της κουλτούρας και της ανθρωπογεωγραφίας της, μέσω της φωτογραφικής τέχνης. 

Η έκθεση φωτογραφίας “ΡΟΔΟΠΗ” στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθεί στο Νομαρχείο, με την οικονομική υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφερειακή Ενότητα Έβρου από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου 2022.

Tα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο “ΡΟΔΟΠΗ” θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 στις 20:00 στο Νομαρχείο.

Οι συμμετέχοντες

Συμμετέχουν οι: Νίκος Ανδρεαδάκης, Στράτος Βλασακίδης, Γιάννης Γκόγκος, Γεωργία Δημητρίου, Νίκος Ζωάκης, Σωτήρης Ζωάκης, Γιάννης Καλτσεράς, Χρήστος Μαλτέζος, Μιχάλης Μπολιάκης, Γιάννης Μπουλταδάκης, Κατερίνα Παπαπαναγιώτου, Άννα Παρασκευίδου, Γιούλα Πάτση, Ανέζα Σπανοπούλου, Συμεών Χατζηλίδης.

Επιμέλεια Έκθεσης: Πάνος Κοκκινιάς

Info

Τοποθεσία: Εκθεσιακό Εικαστικό Κέντρο Νομαρχείου Έβρου (Σουλίου 2, Αλεξανδρούπολη)
Διάρκεια: 14 – 18/10/2022
Ώρες λειτουργίας: 18:00 – 21:30 

Περισσότερες πληροφορίες: www.kedifot.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.