Ρεσιταλ κλασικης μουσικης στο Θρακικο Ωδειο Κομοτηνης

Η «πρόβα τζενεράλε» για την απόκτηση του διπλώματoς της Ιωάννας Τσιλιμίδα, με τη συμμετοχή των κ.κ. Λεύκη Σαραντινού και Γκίκα Μιχαήλου

Ένα πολύ όμορφο ρεσιτάλ κλασικής μουσικής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μουσικόφιλοι Κομοτηναίοι που έδωσαν το «παρών» το απόγευμα της Τετάρτης στο αμφιθέατρο του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής, με την φοιτήτρια διπλώματος στο κλασικό τραγούδι του Θρακικού Ωδείου κ. Ιωάννα Τσιλιμίδα στο πρώτο της ατομικό ρεσιτάλ.
 
Το ρεσιτάλ αυτό αποτελεί ένα από τα στάδια της προετοιμασίας της κ. Τσιλιμίδα η οποία σε περίπου ένα χρόνο από τώρα θα δώσει εξετάσεις για την απόκτηση του διπλώματός της στο κλασικό τραγούδι και διοργανώθηκε με προτροπή της καθηγήτριάς της κ. Ριψιμέντ Ντανελιάν και φυσικά το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής.
 
Το πρόγραμμα περιελάμβανε τραγούδια από τον 18ο έως τον 20ο αιώνα με κομμάτια από γνωστά ορατόρια, θρησκευτική μουσική της δύσης, κλασικά τραγούδια και άριες αλλά και  κάποια ελληνικά σύγχρονα τραγούδια από συνθέτες της επτανησιακής και εθνικής μας σχολής, ενώ στο τέλος στην σκηνή την κ. Τσιλιμίδα συνόδεψαν η σοπράνο κ. Λεύκη Σαραντινού και ο κ.Γκίκας Μιχαήλος, ενώ στο πιάνο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν η κ. Λάρα Κελεσίδου.
 
Η κ. Τσιλιμίδα μιλώντας στον «ΠτΘ» υπογράμμισε την πολύχρονη προετοιμασία της για τη μεγάλη της «δοκιμασία» σε ένα περίπου χρόνο από τώρα, τονίζοντας πως πρόκειται για μια πολύ απαιτητική ενασχόληση, που θέλει χρόνια σπουδών, χιλιάδες ώρες διαβάσματος και πειθαρχία και φυσικά καλή συνεργασία με τους καθηγητές.
 
Η καθηγήτρια της κ. Τσιλιμίδας κ. Ριψιμέντ Ντανελιάν τόνισε πως εδώ και πέντε χρόνια δουλεύει εντατικά με την κ. Τσιλιμίδα, η οποία έχει πολύ καλές δυνατότητες και αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό την προσπάθειά της μπορεί να καταφέρει και θα καταφέρει πολλά πράγματα.  Η κ. Ντανελιάν τόνισε επίσης πως και στην Κομοτηνή αλλά και στην Ξάνθη όπου επίσης εργάζεται αρκετά είναι τα παιδιά που έχουν αγαπήσει μέσω της ίδιας την κλασική μουσική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.