Προβολη Ντοκιμαντερ για τον «οικουμενικο» Νικο Καζαντζακη

Το ερχόμενο Σάββατο στην Ξάνθη

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το Κινηματογραφικό Εργαστήρι του Ιδρύματος, την ΕΤ3 και την Κρητική αδελφότητα Ξάνθης πραγματοποιούντο Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, στις 19:00, ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο συγγραφέα και στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη.

Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Ξανθιώτισσας σκηνοθέτη Τάνιας Χατζηγεωργίου με τίτλο «Πάνω απ’ όλα το έργο» που προβλήθηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2018.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη, τον σπουδαίο συγγραφέα και στοχαστή.

Ερευνητές, καθηγητές πανεπιστημίου, που ασχολήθηκαν με τον μεγάλο Κρητικό και παγκόσμιο δημιουργό, αλλά και απλοί καθημερινοί άνθρωποι, αφηγούνται ιστορίες που έζησαν και άκουσαν, σκιαγραφώντας τη ζωή και το έργο του.

Η σχέση του με το Θεό, το ταξίδι, τον έρωτα, τη φιλοσοφία, τη φιλία, την αγάπη, τη μουσική και το όνειρο καταγράφεται σε γυρίσματα που έγιναν στην Κρήτη, την Αίγινα τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Το αφιέρωμα, είναι η αλήθεια της προσωπικής του πορείας, μιας πορείας που ταυτίζεται με τη ζωή και το έργο του.

Για το ντοκιμαντέρ και τον Ν. Καζαντζάκη θα μιλήσουν η σκηνοθέτης,  κ. Τάνια Χατζηγεωργίου και η υπεύθυνη  Έρευνας – Δημοσιογραφικής & Μουσικής Επιμέλειας, κ. Ηλιάνα Σκουλή. Η κ. Ελένη Δουνδουλάκη (διδάσκουσα Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ε.Κ.Π.Α.) θα αναφερθεί στον «Θεατρικό Νίκο Καζαντζάκη»  Συμμετέχει το χορευτικό τμήμα της Κρητικής Αδελφότητας Ξάνθης. 

Οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ 

Παραγωγή ντοκιμαντέρ ΕΡΤ3 (2017)
Σκηνοθεσία: Τάνια Χατζηγεωργίου
Έρευνα – Δημοσιογραφική & Μουσική Επιμέλεια:
Αλέξανδρος Τριανταφύλλου – Ηλιάνα Σκουλή
Πρωτότυπη μουσική: Αλέξανδρος Τριανταφύλλου
Εικονοληψία: Γιώργος Παναγιωτάκης, Τέλης Μεταξάς, Κώστας Σταματίου, Γιάννης Παρίσης, Νίκος Σταυρόπουλος
Μοντάζ: Γιάννης Ουρουντζόγλου
Διεύθυνση παραγωγής: Βίλη Κουτσουφλιανιώτη

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βιργινία Τσουδερού», του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.