Προβαλλοντας τη ζωσα παραδοση μεσα απο το χορο

Ένα «Σεργιάνι στην Παράδοση» με χορούς από τη Θράκη, τη Μακεδονία και τα νησιά του Αιγαίου έκαναν επί σκηνής 250 χορευτές του Συλλόγου Θρακών

Ένα μουσικοχορευτικό τραγούδι σε όλη την Ελλάδα, με χορούς από τη Μακεδονία, τα νησιά του Αιγαίου και φυσικά από όλα τα μέρη της Θράκης πραγματοποίησαν μαζί με 250 χορευτές του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Θρακών όσοι βρέθηκαν στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής το βράδυ του Σαββάτου 11 Ιουνίου στην εκδήλωση «Σεργιάνι στην Παράδοση». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ οι χορευτές του συλλόγου έδειξαν τη δουλειά που έκαναν όλη τη χρονιά παρουσιάζοντας παράλληλα ένα σημαντικό κομμάτι της παράδοσης της χώρας.
 
Το κοινό γέμισε το θέατρο, ενώ το παρών έδωσαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής κ. Νότης Χαραλαμπίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης κ. Μιχάλης Σεβδυνίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Ταπατζάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Σοφία Μενεσελίδου, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κ. Ανέστης Βαφειάδης, η πολιτευτής της ΝΔ κ. Βούλα Ελευθεριάδου, ο Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Κομοτηνής «Γευσιγνωσία» κ. Θέμης Τενετίδης και άλλοι. 

Ανεξάντλητη και ανεκτίμητη η παράδοση

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να προβληθεί η ζώσα παράδοση, να έρθει κοντά στο ευρύ κοινό και ειδικότερα στους νέους, σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Χρήστος Τζερνικούδης. «Θεωρούμε ότι η παράδοση είναι ανεξάντλητη και ανεκτίμητη, είναι ζώσα. Εμείς ως σύλλογος προσπαθούμε να την προβάλλουμε ουσιαστικά και δημιουργικά, για να βάλουμε τις βάσεις για την παράδοση του αύριο, με την ελπίδα και τη σιγουριά για τη συνέχεια της από τη νέα γενιά» τόνισε χαρακτηριστικά. 
 
Ο σύλλογος βέβαια δεν σταματά για το καλοκαίρι, αλλά συνεχίζει τις δράσεις του συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις όλο το καλοκαίρι, με ένα παιδικό τμήμα του Συλλόγου να συμμετέχει σε παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, ενώ στις αρχές Ιουλίου οι «Θράκες» θα βρεθούν στην Κρήτη καλεσμένοι του συλλόγου Θρακιωτών Ηρακλείου.

Μάλιστα η παρουσία τους εκεί θα συμπέσει με αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης που θα βρεθεί στη μεγαλόνησο για να προωθήσει τοπικά προϊόντα, οπότε και η δικιά τους παρουσία ως πρεσβευτές της Κομοτηνής θα συμβάλλει στην προβολή του τόπου ποικιλοτρόπως. 

Τίμησαν τον Γιάννη Τζερνικούδη για την προσφορά του

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις έχει την ευχαρίστηση να τιμά πρόσωπα που έχουν προσφέρει τόσο στο σύλλογο όσο και την παράδοση γενικότερα. Έτσι φέτος τίμησαν τον χοροδιδάσκαλο και αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Γιάννη Τζερνικούδη, του οποίου η συμβολή και η παρουσία στο σύλλογο είναι καταλυτική καθώς ασχολείται με πάθος με την παράδοση από παιδί.

Από την πλευρά του ο κ. Τζερνικούδης, ο οποίος χορεύει σχεδόν 37 χρόνια, δήλωσε συγκινημένος και ευχαρίστησε τα μέλη του συλλόγου για την εμπιστοσύνη, που του δείχνουν, καθώς και την οικογένεια του, που «τον στηρίζει και τον ανέχεται».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.