«ΠΡΩΤΟΠΙΑ»: Στα γυρισματα της νεας ταινιας μικρου μηκους της «ΜΑΙΚ PRODUCTION»

Μαζί με άλλες εννέα ακόμα ταινίες θα αποτελέσουν το “portfolio” της ομάδας, η οποία μεταξύ άλλων φέτος συμπληρώνει τα 25 χρόνια ζωής

Η Λέσχη Κομοτηναίων αποτελεί μέρος του σκηνικού στο οποίο γυρίζεται η νέα ταινία μικρού μήκους της ερασιτεχνικής κινηματογραφικής ομάδας της περιοχής μας,  της «ΜΑΙΚ PRODUCTION» με τίτλο «ΠΡΩΤΟΠΙΑ».

Ο φακός του «ΠτΘ» «συναντήθηκε» με τον φακό της «ΜΑΙΚ PRODUCTION» στο πλαίσιο των γυρισμάτων μιας σκηνής, και συνομίλησε με τους πρωταγωνιστές αλλά και τους συντελεστές της ταινίας η οποία αποτελεί μέρος της τριλογίας που αναμένεται να παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που σχεδιάζεται.

Όπως εξήγησε ο κ.Μιχάλης Βαμβακάς, μέλος της ομάδας πρόκειται για τρεις ταινίες η δημιουργία των οποίων ξεκίνησε την περίοδο του κορωνοϊού και οι οποίες όταν ολοκληρωθούν θα συμπληρώσουν το “portfolio” της ομάδας, η οποία μεταξύ άλλων φέτος συμπληρώνει τα 25 χρόνια ζωής και μετρά σύνολο 10 παραγωγές.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας και υπεύθυνος της ομάδας κ.Σταύρος Γκιουζελίδης μίλησε στον «ΠτΘ» για το περιεχόμενο αυτής, εξηγώντας πως όπως προκύπτει και από το όνομα της «κινείται» μεταξύ δύο κόσμων, της ουτοπίας και της δυστοπίας.

«Πρόκειται στην ουσία για δύο κόσμους που συγκρούονται. Ο ένας εκ των δύο πρωταγωνιστών εκπροσωπεί την ουτοπική κοινωνία, την Πρωτοπία αλλιώς και ο άλλος την υποκουλτούρα» τόνισε για να υπογραμμίσει πως «βλέπουμε κατά μία έννοια την ένωση αλλά και την σύγκρουση των δύο αυτών κόσμων».

Συμπληρώνοντας την πλοκή ο κ.Στέργιος Μαδέρης, επαγγελματίας ηθοποιός και πρωταγωνιστής στην ταινία έκανε λόγο για ένα «νεονουάρ» σκηνικό που περιγράφει μια κοινωνία «που αποζητά το εύπεπτο και το μικρό, το λαϊκό και καμιά φορά ίσως και αδιάφορο και δεν κοιτά την ουσία των πραγμάτων, που όμως είναι η ίδια μας η ζωή και αυτό που μας αφορά» για να υπογραμμίσει πως το ωραίο στις ταινίες μικρού μήκους είναι ακριβώς το γεγονός πως «μπορούν να πουν πολλά πράγματα σε πολύ μικρή διάρκεια».

Ερωτηθείς ως προς την πρωτοβουλία της δημιουργίας της ταινίας ο κ.Γκιουζελίδης, εξήγησε πως «αρχικά γίνεται γιατί θέλουμε να περάσουμε καλά, να μάθουμε και να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας, και δευτερευόντως γιατί μέσα από αυτήν θέλουμε να κάνουμε ένα σχόλιο γι’ αυτά που βλέπουμε γύρω μας». «Προφανώς μέσα από έναν μεγεθυντικό φακό, υπό τον οποίο όμως επιθυμούμε να τα δει και ο κόσμος ώστε να μας μείνει τελικά κάτι στο μυαλό έστω προς προβληματισμό» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.