Πρωτη επισημη για το «ΚΑFE-νειον ο Δουρειος Γαιδαρος»

Το σατιρικό περιοδικό με «κουβέντες διπλής απόσταξης από επιλεγμένα Καφωδεία» του Γιάννη Βουλτσίδη και του Μικρού Διακόσμου

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση έκανε την τελευταία ημέρα του περασμένου Ιούλιο το πρώτο σατιρικό περιοδικό του «Μικρού Διακόσμου» και του Γιάννη Βουλτσίδη υπό τον τίτλο «ΚΑFE-ΝΕΙΟΝ ο Δούρειος Γάιδαρος».

Η πρωτοπαρουσίαση όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος ο σκηνοθέτης και καραγκιοζοπαίκτης, πραγματοποιήθηκε στην καθιερωμένη ποιητική και λογοτεχνική βραδιά που διοργανώνει κάθε χρόνο στο πλαίσιο των θερινών του δράσεων ο Μικρός Διάκοσμος και δεν αποτέλεσε εξαίρεση ως προς τις συμμετοχές αλλά και το πολυπληθές κοινό που κάθε χρόνο δίνει το παρών.

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού περιέχει κύκλους τραγουδιών και σχολίων, τα πρώτα εκ των οποίων παρουσίασε στο σύνολό τους μελοποιημένα, συνοδεία των μουσικών που αποτελούν το «Κουαρτέτο» του Μικρού Διακόσμου, ο κ. Βουλτσίδης δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους παρευρισκομένους να το ξεφυλλίσουν, ενώ όπως ανακοίνωσε θα κυκλοφορεί την Άνοιξη και το Φθινόπωρο και θα διανέμεται πέραν του Μικρού Διακόσμου και των δράσεών του και σε συνεργαζόμενα καταστήματα και καφενεία στα οποία όπως επισημαίνεται και στην έκδοση θα παρουσιάζουν τα τραγούδια της έκδοσης.

Η παρουσίαση του περιοδικού αποτέλεσε μόλις το πρώτο μέρος της βραδιάς για να ακολουθήσουν οι ποιητικές και λογοτεχνικές αναγνώσεις, ελεύθερες προς όποιον και όποια το επιθυμεί. Πρόσκληση στην οποία ανταποκρίθηκαν και «σταθεροί» συμμετέχοντες όπως ο Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων κ. Διαμαντής Τριαντάφυλλος, ο κ.Θανάσης Γιαλαμάς από την Αλεξανδρούπολη, ο κ. Σταύρος Παπαδόπουλος κ.α. αλλά και νέοι όπως η κ. Κωνσταντίνα Καλλιντζή, Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης, αλλά και ο Ξυλαγανιώτης κ. Απόστολος Μουζαλιώτης ο οποίος διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου του με τίτλο «Όσα είδα και όσα άκουσα στο χωριό μου, την Ξυλαγανή Ροδόπης» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Παρατηρητής της Θράκης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την βραδιά ποίησης άνοιξε εκπρόσωπος των ΚΑΠΗ Μαρώνειας, ενώ από τις ομορφότερες στιγμές της βραδιάς ήταν η εμφάνιση δύο νέων κοριτσιών που βρίσκονταν στην περιοχή για διακοπές και ανέγνωσαν τα ποιήματά τους τα οποία μάλιστα έγραψαν ειδικά για την βραδιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.