Προταση για τη δημιουργια Αρχαιολογικου Παρκου στην Κομοτηνη

Θετική ανταπόκριση από τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της πρωτοβουλίας για διαμόρφωση της Πολιτιστικής Διαδρομής επί της Εγνατίας Οδού από τους κ.κ. Σταύρο Μπένο και Γιάννη Λασκαράκη, στο στάδιο της παρουσίασης των δράσεων που μελετά και προτείνει το Σωματείο «Διάζωμα» ο κ. Μπένος αναφέρθηκε και στην προοπτική ανάπτυξης ενός αρχαιολογικού Πάρκου στην πόλη της Κομοτηνής.
 
Όπως τόνισε ο κ. Μπένος «η Κομοτηνή πληροί όλες τις προδιαγραφές για τη διαμόρφωση ενός αρχαιολογικού πάρκου» που, όπως εξήγησε, φέρει ως ιδέα τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά της Πολιτιστικής Διαδρομής.
 
«Η Κομοτηνή είναι μία πρόκληση, είναι όμορφη, είναι πολυπολιτισμική με υπέροχα μνημεία από όλες τις περιόδους, ωραίο μύθο που αποτελεί απαραίτητο συστατικό για τη δημιουργία ενός ελκυστικού story telling, συστατικά τα οποία υπάρχουν σήμερα στην πόλη αλλά παραμένουν ασύνδετα και κατακερματισμένα» τόνισε για να επισημάνει πως η μελέτη και η ανάπτυξη ενός αρχαιολογικού πάρκου στην πόλη μας θα δώσει τη δυνατότητα της σύνδεσης όλων των προαναφερθέντων χαρακτηριστικών με αυτού της επιχειρηματικότητας, που, όπως είπε, «σήμερα λείπει» και θα αποτελέσει ένα μεγάλο αναπτυξιακό ατού για την πόλη.
 
«Σήμερα οι επισκέπτες της Κομοτηνής επιλέγουν τα μέρη τα οποία θα επισκεφτούν από τουριστικούς οδηγούς, χάρτες κλπ. ενώ έχοντας έτοιμη τη διαδρομή, όπως συνεπάγεται η διαμόρφωση ενός αρχαιολογικού πάρκου» επεσήμανε κλείνοντας ο ίδιος «θα έχεις σηματοδοτημένα και κυρίως συνδεδεμένα τα μνημεία από τα οποία θα πρέπει κάθε επισκέπτης να περνά, όπως αντίστοιχα και προτάσεις καταστημάτων, γευσιγνωσίας κ.α.».
 
Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τον δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, ο οποίος και εκδήλωσε σχετικό ενδιαφέρον για τα επιμέρους ζητήματα και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να διερευνηθούν για την υλοποίηση του εγχειρήματος, λεπτομέρειες οι οποίες συζητήθηκαν σε κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο αντρών, που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της παρουσίασης της ΠΕΔ. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.