Προταση για ενιαιες Χριστουγεννιατικες εκδηλωσεις στην Κομοτηνη και ολη τη Ροδοπη απο τον Η. Μπουκα

Με στόχο να αναδειχθεί όλη η περιοχή και να γίνει προορισμός την περίοδο των εορτών

Σημαντικές δυνατότητες να γίνει η Κομοτηνή χριστουγεννιάτικος προορισμός, με βάση όσα έλαβαν χώρα τον Δεκέμβριο σε αυτή, αν όμως ενώσουν τις δυνάμεις τους τόσο οι τοπικοί φορείς όσο και οι επαγγελματίες, βλέπει ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου και της Τοπικής Κοινότητας Ιάσμου κ. Ηλίας Μπούκας.

Πιστεύει δε πως αν η ιδέα προχωρήσει και πετύχει, ο Ίασμος, αλλά και οι Σάπες, το Φανάρι, η Μαρώνεια και όχι μόνο, με τις κατάλληλες και έξυπνες κινήσεις, αξιοποιώντας το φυσικό τους πλούτο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους μπορούν να λάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί.

Όπως σημείωσε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την Κομοτηνή οι μέρες των εορτών ήταν ένα δυνατό τεστ για την ευκαιρία που της δίνεται δυνητικά για το μέλλον να δημιουργήσει μια Χριστουγεννιάτικη «ταυτότητα» αξιοποιώντας την τουριστική κίνηση που μπορεί να υπάρξει αυτή την περίοδο από περιοχές της Περιφέρειας (Έβρος, Ξάνθη, Καβάλα) και όχι μόνο (Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία) κυρίως λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

Το Πάρκο του Πινόκιο, το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, το Μουσικό σχολείο και οι σύλλογοι άφησαν το θετικό τους αποτύπωμα, και θεωρεί πως τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της Κομοτηνής αλλά και δρώμενα διάσπαρτα στην πόλη μπορούν να συνθέσουν το παζλ και να κινήσουν μαζί με την εστίαση, τα εμπορικά καταστήματα και τα ξενοδοχεία τουλάχιστον για δέκα ημέρες.

Για αυτό και θεωρεί πως ήρθε η ώρα για την Κομοτηνή να καθιερώσει και να χτίσει πάνω σε κάτι αναπτυξιακό, αν θέλει να είναι πρωτεύουσα της Περιφέρειας στην ουσία και όχι μόνο στον τίτλο, αλλά με την σύμπραξη όλων, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να προωθείται συνολικά και όχι αποσπασματικά.

Αν δημιουργηθεί ένα brand name Χριστουγεννιάτικο, θα μπορέσουν στη συνέχεια και οι περιφερειακοί οικισμοί και δήμοι με κάποιες κινήσεις να προσελκύσουν και ανθρώπους που θα βρεθούν στην Κομοτηνή, να επισκεφτούν και αυτούς και να κάνουν δρώμενα που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον.

Η Κομοτηνή έχει όλα τα ατού, τόνισε, όμως η εικόνα της και το ενδιαφέρον θα αυξηθεί αν όλα όσα έγιναν, είτε από το Δήμο, την Περιφέρεια και τους Συλλόγους, αλλά και όσα σχεδιάζονται να γίνουν, ενταχθούν σε ένα κοινό πρόγραμμα, δράσεις στο Πάρκο, δράσεις του Δήμου, δράσεις της Περιφέρειας και του Μεγάρου Μουσικής και δράσεις των συλλόγων και των φορέων, και προωθηθούν συνολικά.

Εδώ φυσικά έγκειται και το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει, μιας και σε τέτοιες περιπτώσεις προκύπτουν συχνά διαφωνίες για το ποιος θα είναι αυτός που θα φανεί περισσότερο, όμως πιστεύει πως επειδή το πρώτο αποτύπωμα είναι θετικό, αν δημιουργηθεί ένα συνολικό πρόγραμμα για τους επισκέπτες, ώστε να γνωρίζουν ποιες δυνατότητες υπάρχουν πέρα από την δράση που τους προσέλκυσε στην περιοχή, ώστε και να μείνουν περισσότερο, αλλά και να είναι πιο ενδιαφέρουσα η επίσκεψή τους, σε ένα πλούσιο δεκαήμερο που θα διαφημιστεί από κοινού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.