Προγραμμα επιμορφωσης «Transforming Future Museums – Regional Hub» στην Αλεξανδρουπολη

Το British Council, σε συνεργασία με πολιτιστικούς οργανισμούς από την Ελλάδα και την Βρετανία, διοργανώνει το διετές πρόγραμμα Transforming Future Museums, το οποίο υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και η βελτίωση των απαραίτητων δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού των μουσείων προκειμένου να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του αύριο, να συμβάλουν στη «μεταμόρφωση» των οργανισμών τους σε δυναμικά κύτταρα βιώσιμης πολιτιστικής, κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης και να αποκτήσουν μία πιο εξωστρεφή προσέγγιση τόσο με το κοινό, όσο και ως προς τις μεταξύ τους συνεργασίες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, έλληνες επαγγελματίες (Local Trainers) του χώρου ανέλαβαν να υλοποιήσουν μια σειρά σεμιναρίων στους προαναφερόμενους θεματικούς τομείς σε τοπικά μουσεία και πολιτιστικούς χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα (Regional Hubs), μεταξύ των οποίων το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη όπου το διάστημα 14 με 16 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν μαθήματα με τις εξής θεματικές: «Χρηματοδότηση και Ανάπτυξη Οικονομικών Πόρων» και «Ανάπτυξη Νέου Κοινού». Οι διαθέσιμες θέσεις έχουν οριστεί σε 15 ανά μάθημα. Τα εργαστήρια έχουν διάρκεια τρεις ημέρες, την Παρασκευή από τις 18.00 μέχρι 21.00, το Σάββατο και την Κυριακή από τις 10.00 μέχρι τις 17.00 με τα μαθήματα να γίνονται στην ελληνική γλώσσα.

Info
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν αίτηση συμμετοχής με την αποστολή βιογραφικού σημειώματος και μια επιστολή ενδιαφέροντος (300 λέξεις maximum) έως τις 8 Ιουλίου 2017 και ώρα 17.00 στην υπεύθυνη του προγράμματος Ντίνα Ντζιώρα. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αναφέρουν στην επιστολή τους την τοποθεσία και το μάθημα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν και να εξηγήσουν πώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επηρεάσει τον ρόλο τους.
Κόστος εγγραφής: 25 ευρώ ανά εργαστήριο.

Πληροφορίες: Για περαιτέρω πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Ντίνα Ντζιώρα:
Email: [email protected] 
Τηλέφωνο: 210 369 2358

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.