Προχωρα η μελετη για την αξιοποιηση του Σπηλαιου «Πολυφημου» στη Μαρωνεια

Εγκρίθηκε ομόφωνα η ονοματοδοσία της πλατείας στην Καλλιθέα σε πλατεία Υποναυάρχου Μεμεκίδου Γλυκερίας

Αποφάσεις για μία σειρά σημαντικών θεμάτων, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών στην τακτική συνεδρίαση του το απόγευμα της Τρίτης 31 Οκτωβρίου 2023.

Τα σημαντικότερα από αυτά ήταν:

  • Η απόφαση για την ονοματοδοσία της πλατείας του οικισμού Καλλιθέας προς τιμήν και στη μνήμη της Υποναυάρχου του Πολεμικού Ναυτικού Γλυκερίας Μεμεκίδου. Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος αναφέρθηκε στον αδόκητο χαμό της συνδημότισσας μας με καταγωγή από τον οικισμό της Καλλιθέας και μίλησε για την πρωτοβουλία που έχει λάβει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να ονομαστεί η πλατεία του οικισμού, σε πλατεία Υποναυάρχου Μεμεκίδου Γλυκερίας. Η αδικοχαμένη συνδημότισσα μας, συμμετείχε εθελοντικά στην πολυμελή ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη τον περασμένο Σεπτέμβριο.
  • Έγκριση της πρώτης τροποποίησης της συναφθείσας, μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού -Περιφέρειας ΑΜΘ-Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για το έργο “Μελέτη ανάδειξης-προστασίας και βιώσιμης αξιοποίησης του σπηλαίου Πολυφήμου Μαρώνειας Ροδόπης, προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης του Εθνικού  Προγράμματος Ανάπτυξης  ύψους περίπου 800.000 ευρώ. Ως αντικείμενο έχει την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και μελετών εφαρμογής προκειμένου να καταστεί δυνατή η προστασία, η ανάπτυξη και η βιώσιμη αξιοποίηση του σπηλαίου και η ανάδειξη του σε σημαντικό πόλο αναφοράς και ενδιαφέροντος σε παγκόσμια κλίμακα.
  • Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκαν ομόφωνα ο ισολογισμός του Δήμου και οι προτάσεις των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης για τις μεταβολές στις σχολικές μονάδες του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Δημοτική Αρχή Μαρωνείας-Σαπών συνεχίζει το έργο της σταθερά και με συνέπεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.