«Πριν χαθει το ονειρο» στην Κομοτηνη

Η συγγραφέας Ηλιάνα Κλειτσογιάννη παρουσίασε το πρώτο της συγγραφικό πόνημα στην πόλη των φοιτητικών της χρόνων

Το πρώτο της συγγραφικό πόνημα το «Πριν χαθεί το όνειρο» στην Κομοτηνή, την πόλη στην οποία πέρασε τα φοιτητικά της χρόνια, παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης η συγγραφέας κ. Ηλιάνα Κλειτσογιάννη.

Στην παρουσίαση, που συντόνισε η Χριστίνα Κλειτσογιάννη, φοιτήτρια Μηχανικών Περιβάλλοντος, μίλησαν εκτός από τη συγγραφέα, διαβάζοντας αποσπάσματα, οι: Βούλα Ελευθεριάδου, Σοφία Χατζησαββίδου, και Άση Κιούρα.

Η ιδέα για το βιβλίο υπήρχε από πολύ μικρή ηλικία, με την συγγραφέα από το Δημοτικό να κρατά ημερολόγιο για να μην ξεχνά ό,τι πιο σημαντικό συμβαίνει στη ζωή της. Κάπως έτσι αποφάσισε να βάλει την σκέψη της σε μια τάξη, πλάθοντας τον κόσμο της Αλίκης, της πρωταγωνίστριας του βιβλίου.

«Μέσα από τα μάτια της Αλίκης προσπάθησα να δείξω τις ανησυχίες που αντιμετωπίζει ένας έφηβος, τους πρώτους έρωτες, τα χτυποκάρδια, τις πρώτες ανησυχίες και αμφιβολίες για το μέλλον» σημείωσε, μαζί με τους πρώτους τσακωμούς με τους γονείς που «δεν τον καταλαβαίνουν».

Μέσα από όλα αυτά προσπάθησε να γράψει μια ιστορία μέσα από την οποία ήθελε να δείξει πως αν πιστέψει κάποιος πραγματικά στα όνειρά του, εν τέλει μπορεί να τα πετύχει όλα.

Ο δρόμος για την έκδοση του πρώτου αυτού βιβλίου, σημείωσε, ήθελε επιμονή, και να πιστέψει ότι θα τα καταφέρει, για να το πετύχει εν τέλει. Η ίδια έπρεπε να περάσει από αρκετές απορρίψεις από εκδοτικούς οίκους, πριν πάρει το ναι, αλλά κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, μετά από πολλά εμπόδια.

Για αυτό συμβούλεψε όποιον έχει όνειρο να ασχοληθεί με την συγγραφή, να το κάνει, να πάρει γνώμες, να ρωτήσει ακόμα και συγγραφείς για την άποψή τους.

Όσο για τις επόμενες κινήσεις της; Ήδη έχει ολοκληρώσει τη συγγραφή ενός βιβλίου, που η έκδοσή του όμως πήγε πίσω λόγω covid, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί το 2022.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.