Πρεμιερα αυριο για την 1η Θρακη Salsa Συναντηση

Με περισσότερους από 70 προσκεκλημένους από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Βουλγαρία - Για ένα τριήμερο ξεφάντωμα με πρωταγωνιστή τον χορό -Άρτεμις Τσολάκη, πρόεδρος Συλλόγου Alma Libre «Για ένα σαββατοκύριακο η Κομοτηνή πόλος έλξης για τους γείτονές μας, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την περιοχή»

Πρεμιέρα κάνει αύριο, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου η πολυαναμενόμενη, για τους φιλότεχνους συμπολίτες μας, 1η Θράκη Salsa Συνάντηση που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Alma Libre και το στούντιο χορού Salsa La Vista.
 
Για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του Συλλόγου Alma Libre αλλά και τη βοήθεια της ΔΚΕΠΠΑΚ, του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, χορευτές από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης και συνολικά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τη Βουλγαρία και την Τουρκία θα βρεθούν στην πόλη μας για ένα τριήμερο ξεφάντωμα με βάση τον χορό.
 
Έως τις 20 Σεπτεμβρίου συγκεκριμένα περισσότεροι από 70 χορευτές θα μας χαρίσουν στιγμές απόλυτης διασκέδασης με πολύ salsa, bachata, kizomba, reggaeton, zumba, tango, σε ένα non-stop πάρτι, υπό τους ήχους κάποιων εκ των καλύτερων Djs σε όλο τον κόσμο, τους Dj Dobcho, Dj Vihro και Dj Cortelis.
 
 Όσοι «πιστοί» θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν τη διασκέδαση με τη διάθεσή τους να μυηθούν στην μαγεία του χορού μέσα από τα μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν σε δύο μεγάλες αίθουσες, στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής, τα πάρτι που θα πραγματοποιηθούν σε τρία θεματικά δωμάτια, το σκοτεινό δωμάτιο, το δωμάτιο salsa και το chill out δωμάτιο, στη Λέσχη Κομοτηναίων, ενώ η κεντρική εκδήλωση που απευθύνεται σε όλους θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου στο Πολιτιστικό Κύτταρο Rex, όπου 70 και πλέον χορευτές θα συναντηθούν στη σκηνή του. 

Άρτεμις Τσολάκη «Η διοργάνωση αυτή αποτελεί μία πρώτη προσπάθεια μας να συμβάλλουμε και εμείς στην ενίσχυση της πολιτιστικής, τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας»

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη της πρώτης αυτής συνάντησης η πρόεδρος του Συλλόγου Alma Libre βρέθηκε στο στούντιο του «Ράδιο Παρατηρητής» απ’ όπου απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους συμπολίτες μας, υπογραμμίζοντας την αξία της διοργάνωσης και για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
 
Όπως εξήγησε «στο πλαίσιο της επιθυμίας μας να συμβάλλουμε και εμείς στην ενίσχυση της πολιτιστικής, της τουριστικής και κατ’ επέκταση και της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας, διοργανώνουμε το πρώτο Θράκη Salsa meeting, το οποίο συνδιοργανώνουμε και με τους Βούλγαρους χορευτές που θα δώσουν το «παρών» με στόχο μέσα από αυτή την συνεργασία να δείξουμε μεταξύ άλλων και την ενότητα που πρέπει να υφίσταται μεταξύ των γειτονικών λαών».
 
Στη βάση αυτή όπως υπογράμμισε η κ. Τσολάκη θα δοθεί η ευκαιρία καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου να εμφανιστούν όλοι οι Σύλλογοι και οι σχολές χορού, που συμμετέχουν, και «όλοι μαζί να δείξουμε ότι μπορεί και υπάρχει μέλλον και σε αυτό το κομμάτι στην περιοχή μας». Μάλιστα η ίδια επεσήμανε πως και μόνο το γεγονός ότι «από τα 70 άτομα που θα βρεθούν επί σκηνής το βράδυ του Σαββάτου, μόλις τα 20-25 άτομα προέρχονται από την Κομοτηνή συνιστά ένα καλό παράδειγμα ότι καταφέραμε έστω και για ένα σαββατοκύριακο η Κομοτηνή να γίνει πόλος έλξης για τους γείτονές μας, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την περιοχή».

Ερωτηθείσα για τη δυσκολία του όλου εγχειρήματος αλλά και της συνεργασίας χορευτών και από τη γείτονα χώρα η κ. Τσολάκη αναφέρθηκε στη «θετική αντιμετώπιση», που απολαμβάνει η περιοχή μας, για τη διοργάνωση από κοινού εκδηλώσεων και περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα πολιτισμού, μετά και την διάνοιξη του Κάθετου Άξονα και υπογράμμισε την ανάγκη «σωστής εκμετάλλευσης» αυτού του γεγονότος.
 
Όπως τόνισε η ίδια κλείνοντας «η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων δεν είναι κάτι δύσκολο, χρειάζεται όμως δουλειά. Δεν μπορεί από τη μία στιγμή στην άλλη, με ένα τηλέφωνο και email, όπως έχουμε δυστυχώς συνηθίσει, να προσελκύσεις τον κόσμο. Χρειάζεται να τρέξεις, να προσπαθήσεις, ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα. Πολλοί έχουν μία δυσκολία στις συνεργασίες όμως τα τελευταία χρόνια ξεκίνησαν να γίνονται κάποια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο οι συνεργασίες δεν είναι εύκολο πράγμα και επομένως θεωρώ ότι πρέπει να βάζουμε λίγο πίσω τα προσωπικά μας, να προσπαθήσουμε να βρούμε κάτι κοινό με τους ανθρώπους τους οποίους συνεργαζόμαστε, ώστε να προβάλλουμε αυτό το κοινό χαρακτηριστικό για να μπορέσει να έχει και επιτυχία το όλο εγχείρημα». 

Ο Erkin Kula και η Selin από την Τουρκία καθώς και πολλοί άλλοι διάσημοι του χορού, παρόντες στη συνάντηση

Προσκεκλημένοι της πρώτης Θράκη Salsa Συνάντηση θα είναι ένα από τα πιο πρόσφατα προσκεκλημένα ζευγάρια σε διεθνή φεστιβάλ, ο Erkin Kula και η Selin από την Τουρκία και όχι τυχαία καθώς έχουν μεγάλη ενέργεια πάνω στη σκηνή με πολλές επαγγελματικές δεξιότητες και επίσης είναι πολύ καλοί στην διδασκαλία καθώς επίσης και οι Salsa La Vista, ο Eloy Corales (Ελλάδα), ο Teo and Imbalanced Dance Team (Bουλγαρία / Eλλάδα), ο Ευγένιος Μαυρόπουλος (Dance Art Academy – Ελλάδα), οι Twins Dancers ( Eλλάδα), ο Χρήστος Τσάμπορας (Ελλάδα), οι Salsa del Norte (Eλλάδα), η Βενετία Λασκαρίδη (Let’s Dance – Ελλάδα) και η Κέλλυ Ξακοπούλου (Step Up – Καβάλα – Ελλάδα).
 
Info
Τιμές:
Full Pass: 49 ευρώ
Party Pass: 25 ευρώ
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.