Πορπη – News: Η Πορπη αναρτα την ιστορια της στο Facebook

Η νέα σελίδα αφιερωμένη στην ιστορία και τις παραδόσεις της Πόρπης

Το facebook για εμάς τους δημοσιογράφους, όπως και για πληθώρα άλλων επαγγελματικών ομάδων, αποτελεί σήμερα απαραίτητο εργαλείο δουλειάς. Για εμάς του δημοσιογράφους ειδικά αποτελεί και μία πρώτης τάξεως πηγή πληροφοριών, αλλά και ειδήσεων, η διασταύρωση βέβαια των οποίων κρίνεται πάντα απαραίτητη.
 
Στο χθεσινό φύλλο γράφαμε για μία νέα σελίδα, τον «Θρακιώτς» (Ο «Θρακιώτς» του Facebook) που ήταν ένα από τα τελευταία ευρήματά μας το οποίο κρίναμε ως ιδιαίτερα ενδιαφέρων, μιας και σκοπός της σελίδας που δημιουργήθηκε είναι η «διάδοση» της Θρακιώτικης ντοπιολαλιάς.

 
Μία από τις καινούργιες σελίδες που ανακαλύψαμε και έχει σχέση με την παράδοση επίσης αλλά κυρίως με την ιστορία, είναι αυτή του «Πόρπη- news». Μία  σελίδα που δημιουργήθηκε από τους κ.κ. Ευθύμη Παιδαράκη και Στέφανο Ελευθεράκη, στην οποία τόσο οι ίδιοι ως διαχειριστές όσο και οι απανταχού «Πορπιώτες» μοιράζονται με τους συγχωριανούς και τους υπολοίπους φίλους και μέλη της ομάδας, αρχειακό υλικό από την Πόρπη. Φωτογραφίες συγγενών και φίλων, φωτογραφίες από την αναβίωση εθίμων, αλλά και αγαπημένων γωνιών ή στιγμιότυπων του χωριού, καθώς και εξιστορήσεις στιγμών της καθημερινότητας του παρελθόντος αναρτώνται καθημερινά, συγκεντρώνοντας πλήθος σχολίων από κάτω. 

 
Αντίστοιχης χρήσης σελίδα να υπενθυμίσουμε ότι είναι και η σελίδα «Ξυλαγανή παλιά και νέα» η οποία ουκ ολίγες φορές έχει αποτελέσει πηγή «έμπνευσης» για ρεπορτάζ στον «ΠτΘ» αλλά και σε άλλα τοπικά μέσα.

 
Άλλη μία εξαιρετική πρωτοβουλία συμπολιτών μας αλλά και ένα τρανό παράδειγμα ορθής χρήσης της τεχνολογίας για την «υπενθύμιση – διάσωση» παραδόσεων, ηθών, εθίμων αλλά και πολύτιμων στιγμών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.