Ποντιακο γλεντι στο Θρυλοριο την παραμονη της Αγιας Μαρινας

Με ένα ξεχωριστό τρόπο γιόρτασε την συμπλήρωση 100 ετών Θρυλορίου και τα 40 έτη ύπαρξής του ο Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»

Ένα μεγάλο ποντιακό γλέντι στήθηκε το βράδυ της Κυριακής 16 Ιουλίου, παραμονή της Εορτής της Αγίας Μαρίνας, στην κεντρική πλατεία του Θρυλορίου, γιορτάζοντας ταυτόχρονα τα 100 χρόνια ύπαρξης του οικισμού, αλλά και τα 40 χρόνια δραστηριοποίησης του Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς».

Είχε προηγηθεί το απόγευμα, στο εξωκλήσι Αγίας Μαρίνας Θρυλορίου, πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ στην αυλή του ναού πραγματοποιήθηκε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων του Συλλόγου Εβριτών Νομού Ροδόπης και του Συλλόγου Ποντίων Επαρχίας Νέστου.

Η γιορτή μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία του οικισμού, με την πρόεδρο του Συλλόγου να ευχαριστεί όσους ήρθαν για να γλεντήσουν μαζί από καρδιάς, και τόνισε τη σημασία της συνέχειας της παράδοσης και του πολιτισμού του Πόντου που έφεραν οι πρόγονοί τους από τις χαμένες πατρίδες.

Ευχαρίστησε δε και τον κ. Νίκο Λυγερό, που αποτελεί σταθερό φίλο του Θρυλορίου, για την βοήθειά του στον σχεδιασμό του λογότυπου με αφορμή τις δύο αυτές επετείους, που χρησιμοποιήσαν για την προβολή των δράσεων τους.

Ακολούθησε παραδοσιακή ποντιακή βραδιά με καταξιωμένους πόντιους καλλιτέχνες, όπως τους Αλέξη Παρχαρίδη και Γιώργο Ορφανίδη στο τραγούδι, τον Τάσο Πετρόπουλο στη λύρα, τον Γιάννη Πολυχρονίδη στο νταούλι, τον Γιάννη Καμπά στο αγγείο (τουλούμ) και τον Στέφανο Αυγητίδη στο αρμόνιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.