Πολυπτυχη ημεριδα για τις ευρωεκλογες απο το Τμημα Πολιτικης Επιστημης του ΔΠΘ

Την Πέμπτη 23 Μαΐου στο Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΘΠ) διοργανώνει την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 ημερίδα για τις Ευρωεκλογές 2024 με τίτλο «Επιλέγουμε για το μέλλον της Ευρώπης σε έναν κόσμο που αλλάζει».

Στο πρώτο πάνελ της ημερίδας υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης για ζητήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τα κριτήρια επιλογής στις Ευρωεκλογές. Θα συμμετέχουν η κα Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά από την Νέα Δημοκρατία, ο κος Γιώργος Νούσκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η κα Στεφανία Τανιμανίδου από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στο δεύτερο πάνελ δημοσιογράφοι από ΜΜΕ της Θράκης θα σχολιάσουν τα μηνύματα της προεκλογικής περιόδου. Συμμετέχουν ο κος Διονύσης Βοργιάς από τον «Χρόνο», η κα Νατάσσα Βαφειάδου από τον «Παρατηρητή της Θράκης», η κα Κατερίνα Καλεντερίδου από την «Δέλτα Τηλεόραση» και ο κος Παύλος Μαραγκός από το «Εμπρός». Το πάνελ θα συντονίσει ο διδάσκων του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ δρ Παναγιώτης Πασχαλίδης.

Στο τελευταίο πάνελ οι επίκουροι καθηγητές του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Κώστας Ελευθερίου και Γιώργος Σιάκας θα σχολιάσουν τις τάσεις που αναπτύσσονται στην ελληνική κοινή γνώμη λίγο πριν τις Ευρωεκλογές. Το πάνελ θα συντονίσει η κα Ηράκλεια Γκατζίνη από το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από τις 11.00 έως τις 17.30 στο κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής και θα είναι ανοιχτή στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΔΠΘ και στο ευρύ κοινό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.