Πολιτιστικη μαθητιαδα ελληνικων παραδοσιακων χορων για δευτερη χρονια

Το Σάββατο 6 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής με τη συμμετοχή 11 σχολείων της Ροδόπης - Χρήστος Χατζηπέμου, πρόεδρος Συλλόγου Εβριτών ν. Ροδόπης «Η προσπάθεια αυτή κατατείνει στο να μπορέσει να μπει η παράδοση στα σχολεία και μάλιστα με την πιο ενεργητική της μορφή, το χορό και τη μουσική»

Μια διοργάνωση που φιλοδοξεί να την καταστήσει θεσμό διοργανώνει για δεύτερη χρονιά η Διεύθυνση Β’ Εκπαίδευσης Ροδόπης διά του τμήματος Φυσικής Αγωγής και το Σύλλογο Εβριτών Ν. Ροδόπης υπό της αιγίδα της περιφέρειας ΑΜ-Θ.
 
Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής, το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 20.00 με τη συμμετοχή 11 δημοτικών σχολείων από τη Ροδόπη και συγκεκριμένα τα 1ο, 2ο,3ο, 4ο,5ο,6ο,7ο, 10ο, 13ο δημοτικά σχολεία Κομοτηνής και τα δημοτικά σχολεία Αιγείρου και Σαπών. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη ενώ το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης έχει αναλάβει το μουσικό σχήμα Ορφέας.
 
«Η προσπάθεια αυτή κατατείνει στο να μπορέσει να μπει η παράδοση στα σχολεία και μάλιστα με την πιο ενεργητική της μορφή, τον χορό και τη μουσική» εξήγησε μιλώντας στον ΠτΘ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών κ. Χρήστος Χατζηπέμου.
 
Οι μαθητές που θα συμμετέχουν θα είναι των τελευταίων τάξεων του δημοτικού ώστε να έχουν μια σχετική εμπειρία ενώ κάθε ομάδα υπό την καθοδήγηση του γυμναστή του σχολείου της θα παρουσιάσει το δικό της ξεχωριστό πρόγραμμα. «Φροντίσαμε κάθε δημοτικό σχολείο να παρουσιάσει το δικό της πρόγραμμα ώστε να εξαλείψουμε τον ανταγωνισμό μεταξύ των ομάδων, αφού δεν είναι αυτός ο σκοπός της διοργάνωσης» διευκρίνισε ο κ. Χατζηπέμου τονίζοντας πως σε μια προσπάθεια να σταλεί το μήνυμα ότι η παράδοση είναι ενιαία, οι μικροί χορευτές θα παρουσιάσουν χορούς από τη δυτική Θράκη, την ανατολική Ρωμυλία, τη Μακεδονία και την Ήπειρο.
 
Τα όνειρα των διοργανωτών όμως δεν σταματούν μόνο στο να καταστεί η πολιτιστική μαθητιάδα ελληνικών χορών θεσμός για τη Ροδόπη αλλά να λάβει το εγχείρημα περιφερειακή διάσταση, όπως αποκάλυψε μάλιστα ο πρόεδρος του συλλόγου Εβριτών ν. Ροδόπης έχουμε έρθει σε επαφή με γειτονικούς νομούς ώστε να αναληφθούν ανάλογες πρωτοβουλίες σε επίπεδο νομών αρχικά και αργότερα σε περιφερειακό επίπεδο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.