Πολιτιστικες Αλκυονιδες απο την Κοινοτητα Νεων Κομοτηνης

Το καθιερωμένο φεστιβάλ επιστρέφει με δράσεις μέχρι τις 3 Ιουνίου και προσκαλεί να συμμετέχουμε!

Η Πολιτιστική Κοινότητα Νέων Κομοτηνής παρουσιάζει το 35ο Φεστιβάλ Πολιτιστικών Αλκυονίδων, που έρχεται για να γεμίσει με χρώμα, μουσική, κινηματογράφο, τραγούδι, ποίηση και πολύ χαρά τους δρόμους της Κομοτηνής!

Μια δύσκολη και αρκετά ανατρεπτική χρονιά για τον Σύλλογο, φτάνει στο τέλος της! Η επαναλειτουργία, μετά από τα χρόνια της καραντίνας ήταν δαιδαλώδης. Σε συνδυασμό με τις απρόσμενες αλλαγές στον χώρο στέγασης και λειτουργίας των δράσεων του Συλλόγου, έκαναν την φετινή σεζόν να μοιάζει πραγματική πρόκληση. Ωστόσο, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν η Πολιτιστική Κοινότητα Νέων Κομοτηνής καταφέρνει να επιβιώνει παρά τις πάσης φύσεως και συνεχώς προκύπτουσες δυσκολίες της από το 1985 μέχρι και σήμερα!

Ήδη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έχει πραγματοποηθεί, την Κυριακή περίπατος με προορισμό το δάσος της Νυμφαίας, στον οποίο οι συμμετέχοντες προέβησαν στον εθελοντικό καθαρισμό από απορρίματα και ακολούθησε πικ-νικ, και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας, της ομάδας KONTRAST με τίτλο «Η διαπολιτισμικότητα της Κομοτηνής». Την επομένη, Δευτέρα 29 Μαΐου το Φεστιβάλ συνεχίστηκε με  έκθεση χειροποίητων δημιουργιών που έφτιαξαν τα μέλη της Καλλιτεχνικής ομάδας Species of Art στο Gecko Cafe Bar.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται με τις εξής δράσεις:

31/5 Βραδιά ανάγνωσης

Η λογοτεχνική ομάδα θα διαβάσει λογοτεχνικά αποσπάσματα και ποιήματα με μουσική υπόκρουση, στην αυλή του Gecko Cafe Bar στις 21:00

1-2/6 Διήμερο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου

Η κινηματογραφική ομάδα Κ.Ο.ΝΙΑ.Κ. και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν ένα διήμερο αφιέρωμα σε κλασικές ταινίες του Γαλλικού Κινηματογράφου. Για κρατήσεις θέσεων καθώς και για το αναλυτικό πρόγραμμα των ταινιών που θα προβληθούν, επισκεφθείτε το ticketservices.gr

2/6 Μουσική Συναυλία

Η φοιτητική μουσική ομάδα Α.Μ.Ο.Κ. και το συγκρότημα Cinnamon Bird θα εμφανιστούν μετά τις 21:00 στην Παλιά Νομική, με ποπ και ροκ ακούσματα από την ελληνική και ξένη σκηνή.

3/6 Σύστριγγλο Πάρτυ

Το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να φτάσει στο τέλος του, χωρίς το καθιερωμένο Σύστριγγλο Πάρτι της Πολιτιστικής Κοινότητας Νέων Κομοτηνής στην Παλιά Νομική μετά τις 22:00.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.