Πιστος στις σιναπλιωτικες παραδοσεις ο Μορφωτικος Πολιτιστικος Συλλογος Μεσσουνης

Με το υνί για άλλη μια χρονιά έκοψε την πίτα του

Σε εγκάρδιο κλίμα, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσσούνης.

Για άλλη μια φορά ο Σύλλογος κράτησε τις σιναπλιώτικες παραδόσεις. Έτσι η πίτα, σε αντίθεση με ό,τι έχει επικρατήσει σήμερα, ήταν αλμυρή, ενώ πριν κοπεί θυμιατίστηκε με το υνί (το κάτω μέρος του αρότρου), κομμάτι κι αυτό της παράδοσης που έφεραν από το Σιναπλή της Ανατολικής Ρωμυλίας οι κάτοικοι της Μεσσούνης. Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Παναγιώτης.

Μεταφέροντας τις ευχές όλου του ΔΣ για υγεία, αγάπη και ειρήνη σε όλο τον κόσμο η πρόεδρος του Συλλόγου κ.  Δήμητρα Παρασκευούδη, υπογράμμισε πως «πιστοί στο σκοπό του συλλόγου μας, που είναι η διατήρηση των ηθών και εθίμων του τόπου μας, δεσμευτήκαμε να πραγματοποιήσουμε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις που αφορούν το χωριό και την ενορία μας». Τόνισε μάλιστα προς τους παριστάμενους πως «η στήριξη σας είναι πολύτιμη γιατί μόνο με συλλογικότητα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας» και ευχαριστήθηκε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο κ. Δημήτρης Καρασταύρου, Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων σταθερός υποστηρικτής του συλλόγου, η κ. Νατάσα Λιβεριάδου πολύτιμη αρωγός όλων των συλλόγων, ο κ. Αθανάσιος Λάπατας, Πρόεδρος την Αναπτυξιακής Εταιρείας Καραθεοδωρή και δημοτικός σύμβουλος, η κ. Μαρούλα Σκουλαρίδου, Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αιγείρου καθώς και η κ. Ελένη Κατσικούδη, Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Λαογραφικού συλλόγου Αιγείρου.

Το φλουρί κέρδισαν η κ.Νανά Πατρωνίδου και η κ.Ελένη Κατσικούδη.

Τα δώρα για το φλουρί, ήταν προσφορά από το κατάστημα mmcboutiquegreece της κ. Μαρίας Μαλλιαρόζη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.