Πεζοπορια στο Διδυμοτειχο (Τσιγγλα – Καστρα) απο τον Δρομεα Θρακης

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου

Συνεχίζει τις πεζοπορικές του εξορμήσεις ο Δρομέας Θράκης την Κυριακή 12 Νοεμβρίου αυτή τη φορά στην περιοχή του Διδυμοτείχου όπου θα πραγματοποιήσει μια πανέμορφη διαδρομή – περιήγηση που θα δόσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά την Ιστορία των Κάστρων και της ευρύτερης περιοχής καθώς και την ομορφιά της φύσης καθώς θα επισκεφθούν το Εκκλησάκι του Αγίου Βλασίου και το χώρο αναψυχής που το περιβάλλει όπως και την πανέμορφη λίμνη στο δασάκι της Τσίγγλας μαζί με τους Γιώργο Στεφανούδη και Στέλιο Δημητριάδη οι οποίοι μέσα από τη σελίδα “Ο Έβρος & οι Ομορφιές του” προβάλλουν τις ομορφιές και την Ιστορία του τόπου.

Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν τη διαδρομή τους από την πλατεία του Διδυμοτείχου (αεροπλάνο) όπου και θα περπατήσουν μέσα από τον κεντρικό πλακόστρωτο δρόμο της πόλης ανηφορίζοντας προς τα Κάστρα όπου και θα κάνουν το πρώτο τους διάλειμμα, απολαμβάνοντας τον καφέ τους στο καφέ “Ζαμάνθα” με θέα όλη την πόλη του Διδυμοτείχου και της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνέχεια θα ανέβουν τα Κάστρα όπου θα κάνουν μια κυκλική διαδρομή περνώντας από τα τείχη και τους πύργους που σώζονται και θα καταλήξουν από την πίσω πλευρά από την οποία θα κατηφορίσουν μέχρι τον Ερυθροπόταμο. Μετά από 5 χιλιόμετρα συνολικής διαδρομής από το σημείο εκκίνησης περίπου θα καταλήξουν στο Εκκλησάκι του Αγίου Βλασίου όπου θα κάνουν και το μεγάλο τους διάλειμμα.

Μετά θα συνεχίσουν τη διαδρομή μέχρι το δασάκι της Τσίγγλας όπου και θα επισκεφθούν την λίμνη που υπάρχει στην περιοχή και μετά από περίπου 9 χιλιόμετρα συνολικής πορείας θα καταλήξουν στη Νότια είσοδο της πόλης του Διδυμοτείχου και στην ταβέρνα το “Χάραμα” όπου και θα απολαύσουν το γεύμα τους και θα μοιραστούν τις εντυπώσεις τους!

Σημαντικές πληροφορίες

-Η διαδρομή είναι συνολικού μήκους 9 χιλιομέτρων χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας και μεγάλες υψομετρικές διαφορές με εξαίρεση την μοναδική απότομη ανηφόρα έως τα Κάστρα.!

-Ραντεβού στις 07:30 στην πόλη της Κομοτηνής στην πλατεία (Σπαθί).!

-Ραντεβού στις 08:15 στην πόλη της Αλεξανδρούπολης στο γήπεδο Φώτης Κοσμάς.!

-Τελικό ραντεβού μπροστά στη Δημαρχεία του Διδυμοτείχου, στο πάρκινγκ στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης, στο αεροπλάνο στις 09:30.!

Η μετακίνηση θα γίνει με Λεωφορείο το οποίο θα ξεκινήσει από την πόλη της Κομοτηνής (Dimokriteio Travel) με όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς μέχρι την πόλη του Διδυμοτείχου.!

Όσοι έρθουν με Ι. Χ. ή ζουν στο Διδυμότειχο, ισχύει το τελικό σημείο συνάντησης στις 9:30 στην πόλη του Διδυμοτείχου (αεροπλάνο)!

Την πεζοπορία υποστηρίζει όπως πάντα η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, παράρτημα Έβρου.

Info

Αρχηγός Αποστολής: Δημήτρης Κωστόπουλος-6937318054 (πληροφορίες)

Εγγραφή: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfUrJ94WAP3lSvsyew4PezcJ-DmvtVkJkqQNf0ndyUHTfTNzw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικά παπούτσια, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, ισοθερμικό t-shirt/μακρυμάνικο, μια στεγνή αλλαξιά ρούχα για την επιστροφή, fleece, ελαφρύ αντιανεμικό/ jacket, ζεστό καπέλο, γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, σνακ, γάντια για όσους έχουν ευαισθησία, προσωπικό φαρμακείο, ατομικό σακίδιο πλάτης …και μην ξεχάσετε την καλή σας διάθεση!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.