«Περπατω» και Locomondo ενωνουν τις δυναμεις τους για μια μοναδικη συναυλια

Αύριο στο Θερινό ΔΗΠΕΘΕ - Locomondo «Η τραγουδοποιία είναι μία ευκαιρία να μιλήσουμε για πράγματα που μας ενδιαφέρουν και να περιγράψουμε μία κατάσταση» - «Είναι το ενεργειακό πάρε- δώσε μεταξύ συγκροτήματος και κοινού που κάνει μία συναυλία επιτυχημένη»

Οι Locomondo δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι το συγκρότημα που κατάφερε να «μπάσει» τον ελληνικό στίχο στη reggae μουσική και να δημιουργήσει μια ολόκληρη νέα σκηνή στην Ελλάδα. Εγχείρημα διόλου ευκαταφρόνητο αν αναλογιστεί κανείς ότι η reggae μουσική κρύβει από πίσω της μια ολόκληρη ιδεολογία. Βέβαια οι επιρροές του συγκροτήματος, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι, δεν εξαντλούνται αποκλειστικά στη reggae μουσική αλλά ενσωματώνουν στη μουσική τους διαφορετικούς ήχους από όλο τον κόσμο.
 
Συγκρότημα, εξάλλου, «συναυλιακό» οι Locomondo δεν αρκεί κάποιος να έχει ακούσει κάποιο δίσκο τους, αφού οι ζωντανές τους εμφανίσεις χαρακτηρίζονται ως μοναδική εμπειρία κυρίως λόγω της ενέργειας που διοχετεύον αλλά και παίρνουν από το κοινό.
 
Αυτή τη μοναδική εμπειρία υπόσχονται να χαρίσουν οι Locomondo και στους Κομοτηναίους που θα βρεθούν την Τετάρτη το βράδυ στο Θερινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής σε μία συναυλία που διοργανώνει ο «ΠΕΡΠΑΤΩ» με σκοπό τη στήριξη του Συλλόγου.
 
Λίγες ώρες πριν βρεθούν στην Κομοτηνή για τη συναυλία οι Locomondo μίλησαν στον ΠτΘ για το επερχόμενο live, το νέο δίσκο τους, το πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο του στίχου τους και πολλά άλλα
 
Ο λόγος στους ίδιους όμως… 

«Ανυπομονούμε να γνωρίσουμε από κοντά την Κομοτηνή»

ΠτΘ: Πώς νιώθετε που επισκέπτεστε πρώτη φορά την πόλη μας και που θα δώσετε μια συναυλία για το κοινό της Κομοτηνής;
L:
Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε μία καινούργια περιοχή είναι μεγάλη χαρά για εμάς. Καινούργιες εμπειρίες, καινούργιες βόλτες… Έχουμε ακούσει τα καλύτερα λόγια για την πόλη και ανυπομονούμε να την γνωρίσουμε από κοντά.
 
ΠτΘ: Μπορείτε να μας δώσετε μια πρώτη γεύση από την επερχόμενη συναυλία;
L:
Υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις γι’ αυτούς που έχουν παρακολουθήσει παλαιότερα live μας. Για αυτούς που θα έρθουν πρώτη φορά, να ξέρουν ότι θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε να ξαναέρθουν. Ελπίζουμε όλοι, μαζί κι εμείς, να περάσουμε υπέροχα! 

«Θαυμάζουμε τους νέους για την ενέργεια που έχουν αλλά και τη δυναμική να αλλάξουν το μέλλον προς το καλύτερο»

ΠτΘ: Η Κομοτηνή έχει περίπου 10.000 φοιτητές, πώς σας φαίνεται που θα απευθυνθείτε σε ένα κυρίως νεανικό κοινό;
L:
Ακόμα μας προσθέτουν τον χαρακτηρισμό «νεανικό συγκρότημα» μετά από 12 χρόνια ζωής! Άσε που σαρανταρίζουμε πλέον… Πάντα θα κοιτάμε τους νεότερους και θα τους θαυμάζουμε για την ενέργεια που έχουν αλλά και την δυναμική να αλλάξουν το μέλλον προς το καλύτερο. 

«Η μουσική μας είναι επηρεασμένη από την Reggae και το Ska, αλλά αφήνουμε και άλλες επιρροές να βρουν τον δρόμο τους στον ήχο μας»

ΠτΘ: Πώς βλέπετε τη reggae σκηνή στην Ελλάδα; Επειδή, δυστυχώς, υπάρχει γενικά η αντίληψη στην Ελλάδα ότι η reggae είναι μουσική του καλοκαιριού, αυτό εσάς σας βρίσκει σύμφωνους;
L:
Υπάρχουν πολύ καλά συγκροτήματα και καλλιτέχνες που είναι γνώστες του είδους και το αντιπροσωπεύουν επάξια. Εμείς δεν είμαστε μία χαρακτηριστική περίπτωση πάντως, μιας και η μουσική μας είναι επηρεασμένη από την Reggae και το Ska, αλλά αφήνουμε και άλλες επιρροές να βρουν τον δρόμο τους στον ήχο μας. Σκηνή με την έννοια ενός μαζικότερου κινήματος δεν υπάρχει. Ίσως και το μέγεθος της Ελλάδας σαν χώρα να παίζει τον ρόλο του.
 
ΠτΘ: Αρκετά από τα τραγούδια σας, έχουν πολιτικό-κοινωνικό περιεχόμενο. Στο «ο Κος Κώστας» π.χ. περιγράφετε πολύ εύστοχα την κατάσταση στην χώρα μας προ της οικονομικής κρίσης. Στο «ο ουρανός» δίνετε ένα οικολογικό μήνυμα. Θεωρείται ότι υπάρχουν στις μέρες μας ευήκοα ώτα ώστε οι καλλιτέχνες να περάσουν τα μηνύματα τους;
L:
Γενικά αντιμετωπίζουμε την τραγουδοποιία σαν μία ευκαιρία να μιλήσουμε για πολλά πράγματα που μας ενδιαφέρουν ή για να περιγράψουμε μία κατάσταση. Οι στίχοι είναι εκεί σαν ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο ενός τραγουδιού μαζί με την μουσική για όποιον ενδιαφέρεται να ψάξει για το τι θέλει να πει αυτός που έγραψε το τραγούδι. 

«Η δισκογραφία έχει αλλάξει για πάντα και δεν πρόκειται ποτέ να είναι αυτό που ήταν παλιά»

ΠτΘ: Επιλέξατε να κυκλοφορήσετε τον τελευταίο σας χρονικά δίσκο «Οδύσσεια», μέσα από μια εφημερίδα. Σημεία των καιρών; Θεωρείτε πως θα σταθεροποιηθεί ξανά το τοπίο στην δισκογραφία; Και αν ναι με ποιο τρόπο;
L:
Σημείο των καιρών… όχι απόλυτα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η δισκογραφία έχει αλλάξει για πάντα και δεν πρόκειται ποτέ να είναι αυτό που ήταν παλιά. Κατά κάποιο τρόπο στη δισκογραφία- όπως και σε πολλές άλλες βιομηχανίες παγκόσμια, εκτός από τη μουσική βιομηχανία- φεύγει ο μεσάζοντας από την μέση, και το προϊόν πάει απ’ ευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή. Δεν είναι κακό αυτό, το αντίθετο. Αρκεί να βρεθεί η καινούργια ισορροπία του όλου συστήματος, έτσι ώστε και ο καλλιτέχνης αλλά και αυτός που θέλει τη μουσική του να είναι χαρούμενοι με αυτό που γίνεται. 

«Η ενέργεια του κοινού είναι εξ ίσου σημαντική με την ενέργεια του συγκροτήματος»

ΠτΘ: Πώς νιώθετε όταν το κοινό γνωρίζει τα τραγούδια σας, τα τραγουδάει και τα χορεύει από κάτω; Σας μεταδίδεται αυτή η ενέργεια;
L:
Η ενέργεια του κοινού είναι εξ ίσου σημαντική με την ενέργεια του συγκροτήματος σε μία συναυλία. Είναι αυτό το ενεργειακό πάρε- δώσε που γίνεται που κάνει μία συναυλία επιτυχημένη.
 
ΠτΘ: Τι μας φυλάτε για το μέλλον; Να περιμένουμε κάτι καινούριο μέσα στο χρόνο;
L:
Καινούργιες ιδέες και τραγούδια υπάρχουν, κάποιο συγκεκριμένος προγραμματισμός για μία καινούργια κυκλοφορία όχι. Θα ακούσετε σίγουρα νέα μας όταν είμαστε έτοιμοι για κάτι καινούργιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.