Περισσοτερες των 1.200 οι εως τωρα συμμετοχες στο «Κομοτηνη, ολη η πολη ενας κυκλος»

Θα ενώσουν τα χέρια τους χορεύοντας ζωναράδικο στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής

Περισσότεροι των 1200 συμπολιτών μας, μέλη πολιτιστικών και χορευτικών συλλόγων, αλλά και μέλη «αυθόρμητων» ομάδων που «συστήθηκαν» ακριβώς για τον σκοπό της από κοινού συμμετοχής, αναμένεται να ενώσουν τα χέρια τους και για να σχηματίσουν τον κύκλο που θα σχηματιστεί στο πλαίσιο της δράσης «Κομοτηνή, όλη η πόλη ένας κύκλος» που θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Κυριακή, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, κ. Νότη Χαραλαμπίδη ο οποίος μίλησε το πρωί της Τρίτης, 8 Νοεμβρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 1.200 από περισσότερους των 20 χορευτικών συλλόγων της περιοχής, ενώ αναμένεται να αυξηθούν τόσο εντός του χρονικού διαστήματος που έχει δοθεί για τις δηλώσεις συμμετοχής από το ΔΗΠΕΘΕ όσο και κατά την διάρκεια που θα λαμβάνει χώρα η δράση.

Μεγάλο ρόλο στην θερμή συμμετοχή του κόσμου, όπως εξήγησε ο ίδια έπαιξε και η αποξένωση των ανθρώπων κατά την περίοδο της πανδημίας, γεγονός που φαίνεται και από τον «πληθωρισμό» όπως τον χαρακτήρισε ο ίδιος των δράσεων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή και αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της κοινότητας, χωρίς διακρίσεις.

Σε αυτήν την λογική ακριβώς απηχεί και η δράση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Tale of X Cities  που διοργανώνει το Goethe-Institut Thessaloniki, σε συνεργασία με την ArtBOX Creative Arts Management και αφορά σε έναν χορευτικό κύκλο όπου οι συμμετέχοντες θα χορέψουν τον θρακιώτικο ζωναράδικο, υπό τους ήχους τριών τραγουδιών από το Κόσμιο, τη Γρατινή, το Σιδηροχώρι, συνοδεία γκάιντας και νταουλιών.

Ο κ. Χαραλαμπίδης έσπευσε να ευχαριστήσει το σύνολο των συμμετεχόντων, αλλά και τους συνεργάτες του, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην κ. Θεανώ Πασχάλη, για τον συντονισμό και την επιμέλεια της δράσης, αλλά και το ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής, καθώς όπως εξήγησε ήταν σημαντική η συμβολή του, και στην εκμάθηση του ζωναράδικου που θα χορευτεί την ημέρα της δράσης.

Ερωτηθείς σε σχέση με τις επόμενες δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, ο ίδιος ξεχώρισε την συναυλία τζαζ που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής με το τζαζ κουαρτέτο του Κομοτηναίου Κώστα Κωσταντίνου, ενώ θα προηγηθεί και το έργο «Ραϊάν και Νουρ ή Νουρ και Ραϊάν» της Αγγελικής Δαρλάση, στην παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ που ξεκινά με παραστάσεις στα σχολεία της πόλης στις 14 Νοεμβρίου.

Ο κ. Χαραλαμπίδης προανήγγειλε επίσης την επιστροφή του έργου «Σαν ρόδο και σαν αίνιγμα» του Άκη Δήμου που είχε παρουσιαστεί διαδικτυακά από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Άννας Μαχαιροπούλου, για να υπογραμμίσει κλείνοντας πως βρίσκονται εν εξελίξει και άλλες παραγωγές που θα ανακοινωθούν με το νέο έτος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.