Περισσοτερες απο 22 συμμετοχες στο φετινο Φεστιβαλ «Ξανθη, Πολις Ονειρων Μουσικων Σχολειων»

Θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 27 Απριλίου με θέμα «Η μουσική, αγγελιαφόρος της ειρήνης»

Η Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, παρουσίασε την αφίσα της φετινής διοργάνωσης «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2024», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 27 Απριλίου. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι «Η μουσική, αγγελιαφόρος της ειρήνης».

Σημειώνεται πως την ερχόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση των εθελοντών. Η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στην ομάδα είναι ανοιχτή. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, προσκαλεί όλες και όλους σ’ αυτή τη γιορτή της μουσικής, του πολιτισμού, της χαράς και της προσφοράς.

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω ο υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, Παναγιώτης Κουτάκης σημειώνει στην εφημερίδα «Εμπρός»:

«Έχουμε πάνω από 22 συμμετοχές. Βέβαια, οι 22 προέρχονται από την Ελλάδα, ενώ και από την Ρουμανία υπάρχει ανταπόκριση».

«Θα παρακολουθήσουμε εργαστήρια masterclasses. Επίσης, θα απολαύσουμε τον δημοφιλή πιανίστα από την Γαλλία κ. Βαρβαρέσο, όπως επίσης και στην τρομπέτα τον κ. Πολυζωγόπουλο. Θα έχουμε την χαρά να ακούσουμε μοναδικές ερμηνείες  από τον Ιάσονα Κεραμίδη και τον Γιώργο Κοντραφούρη»,όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.

Γενικά μας προετοιμάζει να αναμένουμε συναυλίες σχολείων, ακούσματα Θεοδωράκη, χορωδία Δαμιανού και ορχήστρα Κηπουργού.

Η Ξάνθη, για άλλη μια φορά είναι έτοιμη να αποτελέσει σημείο πολιτιστικής δράσης και «να βάλει» τα γιορτινά της, για να υποδεχτεί μαθητές, συνοδούς, εκπαιδευτικούς, αλλά και επισκέπτες που δεν θα χάσουν την ευκαιρία να πάρουν μία γενναία γεύση από τον πιο ιδιαίτερο πολιτιστικό θεσμό που «γέννησε» η πόλη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.