Περισσοτερα απο 600 εργα φιλοξενησε φετος η εκθεση ζωγραφικης της Φισουν Σουκα και των μαθητων της

Που έλαβε χώρα το τετραήμερο 29 Μαΐου με 2 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Παπανικολάου

Mε μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και φέτος η έκθεση ζωγραφικής των έργων της κ. Φισούν Σούκα και των μαθητών της, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Παπανικολάου σε συνδιοργάνωση της ΔΚΕΠΠΑΚ, της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.
 
Η φετινή έκθεση, που αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή μας, έκλεισε τις πόρτες της χθες, Τρίτη, 2 Ιουνίου, έχοντας συγκεντρώσει κατά την διάρκεια του τετραημέρου λειτουργίας της το ενδιαφέρον όλων των συμπολιτών μας και όχι μόνο.
 
Τα εγκαίνια της έκθεσης έλαβαν χώρα την Παρασκευή 29 Μαΐου, παρουσία μεταξύ άλλων του βουλευτή Ροδόπης κ. Μουσταφά Μουσταφά, του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ.Χρήστου Μέτιου και της προέδρου της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσας Λιβεριάδου, παρουσία και των 60 και πλέον «δημιουργών» των 600 έργων που εκτέθηκαν, των μικρών δηλαδή μαθητών της κ.Σούκα.

 
Πρόκειται για τις δημιουργίες των μαθητών της κ.Σούκα κατά την διάρκεια των εργαστηρίων που πραγματοποιούνταν κατά την διάρκεια της χρονιάς, επί καθημερινής βάσεως.
 
Η κ. Σούκα δήλωσε ιδιαίτερα περήφανη αλλά και συγκινημένη για το γεγονός ότι κάθε χρόνο τόσο ο αριθμός των μαθητών όσο και των έργων που εκτίθεται, αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο, γεγονός που αποδεικνύει και την καλή δουλειά που γίνεται μέσα στα μαθήματα αλλά και το αυξανόμενο ενδιαφέρον των παιδιών για την τέχνη. Όπως μάλιστα υπογράμμισε δεν είναι λίγοι οι μαθητές της εκείνοι που επιθυμούν να ακολουθήσουν και καριέρα ζωγράφων και καλλιτεχνών σπουδάζοντας στην Σχολή Καλών Τεχνών.
 
Η ίδια λόγω του γεγονότος ότι αφιερώνει περισσότερες από πέντε ώρες καθημερινά στην διδασκαλία, έχει αφήσει λίγο στην άκρη τις δικές της δημιουργίες, ένα κενό ωστόσο που όπως είπε αναπληρώνεται από τα αποτελέσματα της προσπάθειας των μαθητών της. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.