Περιμενοντας το Υπουργειο για την αποκατασταση της ρωμαικης σαρκοφαγου στο Μουσειο Κομοτηνης

Εκ νέου τροποποιήσεις της σύμβασης για τη Ρωμαϊκή σαρκοφάγο, που για πάνω από 2 χρόνια έχει κολλήσει στη γραφειοκρατία

Στην εκ νέου τροποποίηση της σύμβασης για την ανασύνθεση, στερέωση και ανάδειξη των μαρμάρινων θραυσμάτων της ρωμαϊκής σαρκοφάγου και των μιλιαρίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής οδήγησε η καθυστέρηση εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού να προχωρήσει στις τυπικές διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει το έργο.
 
Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια προχώρησε πριν από περίπου 2 χρόνια σε σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης με το Υπουργείο Πολιτισμού, για την αποκατάσταση της σαρκοφάγου και των μιλιαρίων.
 
Αυτή αφορά τη σύνταξη αρχιτεκτονικής μελέτης και στατικής μελέτης ανασύνθεσης -αποκατάστασης της ρωμαϊκής σαρκοφάγου μικρασιατικού τύπου με τους άθλους του Ηρακλή και των μιλιαρίων της Εγνατίας οδού, μελέτη συντήρησης του αρχαίου υλικού από ειδικευμένο στον λίθο συντηρητή ή εταιρεία συντήρησης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης με ειδίκευση στον λίθο, εργασίες συντήρησης και στερέωσης της σαρκοφάγου και των μιλιαρίων, καθώς και τη δημιουργία ειδικών κατασκευών και στηριγμάτων.
 
Το έργο καθυστέρησε, εν μέρει και λόγω του θανάτου του αείμνηστου Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη, με τη σύμβαση να πρέπει να τροποποιηθεί για ακόμα μια φορά από το Περιφερειακό Συμβούλιο (η πρώτη απόφαση βγήκε τον Απρίλιο του 2016).
 
Η καθυστέρηση, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, οφείλεται αυτή τη φορά στο γεγονός ότι εκκρεμεί η απόφαση από το Υπουργείο για την έγκριση τραπεζικού λογαριασμού που πρέπει να ανοιχτεί στο όνομα της Εφορείας, για αυτό και πρέπει να παρατείνουν τη συγκεκριμένη σύμβαση.
 
Έτσι πλέον η σύμβαση θα ισχύει από την ημερομηνία υπογραφής μέχρι τις 31-12-18, ενώ ανάλογα μετατρέπεται η διάρκεια του έργου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.