Πεντε χορευτικα συγκροτηματα χορεψαν στην εναρξη των εκδηλωσεων για τα Ελευθερια Θρακης 2018

Στη σκηνή της Πλατείας Ειρήνης – Θερμό χειροκρότημα από μικρούς και μεγάλους

Στις 2 Μαΐου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Ελευθερίων 2018 με πέντε συγκροτήματα συλλόγων να ξεσηκώνουν μικρούς και μεγάλους, παρουσιάζοντας χορούς από τη Θράκη στη σκηνή που είχε στηθεί στην Πλατεία Ειρήνης.
 
Μικροί και μεγάλοι γέμισαν όλες τις θέσεις, ενώ η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη ώστε πολλοί στέκονταν ακόμη και όρθιοι.
 

Τον χορό «άνοιξαν» μέλη από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Αρσακείου «Το Ευθύμιο», ενώ ακολούθησαν  ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Επιμορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Γυναικών Γρατινής, ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, ο Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά» αλλά και ο Σύλλογος Γυναικών Νέου Σιδηροχωρίου.

Αν και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές που εργάσθηκαν για το τελικό αποτέλεσμα, αξιοσημείωτη ήταν και η μεγάλη συμμετοχή από μέρος νέων ανθρώπων που κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις και την πλούσια λαογραφική θρακική παράδοση.
 

Ο κύκλος εκδηλώσεων, όπως είναι γνωστό, πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 15 Μαΐου περιλαμβάνοντας πλούσιο πρόγραμμα. Σήμερα, λοιπόν, 4 Μαΐου στις 19.00 η κ. Εύη Κωνσταντινίδου πρόκειται να εγκαινιάσει την εικαστική της έκθεση στην Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης,  στις 20.00 στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ) θα φιλοξενηθεί Η 2η Χορωδιακή συνάντηση Κομοτηνής ενώ για το «κλείσιμο» έχει προγραμματισθεί στις 21.00 στην Πλατεία Ειρήνης η Μουσικοχορευτική Παράσταση «Από την Αγία Πετρούπολη με αγάπη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.