Παρουσιαζεται η «Θραυση κρυσταλλων» του Γιωργου Γκοζη

Σήμερα στο Beer school στη Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη, στις 27 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του μυθιστορήματος «Θραύση κρυστάλλων» (εκδ. Ποταμός, 2020) του αγαπημένου και πολυτάλαντου συγγραφέα Γιώργου Γκόζη. Συγκεκριμένα, η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Beer school (Γρ. Παλαμά 21, Πλατεία Ναυαρίνου) στις 8 μμ., και για όλους τους θεσσαλονικείς φίλους μας ή για όσους θα βρεθούν εκείνη τη μέρα στην πόλη θα είναι μια μοναδική εμπειρία. Την εκδήλωση διοργανώνουν οι εκδόσεις «Ποταμός» και το βιβλιοπωλείο «Γιάφκα» και για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Εύη Καρκίτη, δημοσιογράφος και Γιώργος Γκόζης. Ακόμη, αποσπάσματά του θα διαβάσουν η Μαρία Βλάχου και ο Κώστας Κυρίτσης.

Η «Θραύση κρυστάλλων»

Αν θέλει να αποδώσει κανείς εν συντομία την ιστορία της «Θραύσης κρυστάλλων», αυτού του εξαιρετικά ενδιαφέροντος επιστολικού μυθιστορήματος, το οποίο αποτελεί τον λαβύρινθο ενηλικίωσης του πρωταγωνιστή Άρη, θα ανέφερε τα εξής: «Η χώρα του βρόμικου ’89, η δολοφονία του πατέρα του, η οριστική απώλεια: Παραμονές Χριστουγέννων του 2001. Με αγκάλιασε και με έσφιξε στην αγκαλιά Του. Πήγα να φύγω. Ντρεπόμουν. Με έσφιξε πάλι. Μου είπε στο αυτί χαμηλόφωνα, να μην ακούει άλλος: “Σ’ αγαπώ πολύ!”. Κι εγώ ο δειλός φοβήθηκα να του απαντήσω πως κι εγώ τον αγαπώ. Ήταν μόνο δυο λέξεις. Κι έτσι προχωράμε με τις ρωγμές μας κι η θραύση κρυστάλλων εκτός από ασφαλιστήριος όρος στα συμβόλαια οχημάτων γίνεται και μια οδυνηρή διαπίστωση. Μία ψηφιακή επιστολή που φτάνει επιτέλους στον προορισμό της 25 χρόνια μετά: Λες όμως πως δε θέλεις να με χάσεις πάλι, λες πως δεν ξέρεις αν μπορείς να μ’ έχεις κιόλας. Κι εγώ σου λέω πως Σ’ αγαπώ, πως είμαι όλος εδώ για σένα, Μαρία. Για να μ’ έχεις όμως, εξαρτάται από σένα και μόνον. Στο χέρι σου είναι. Πάντα ήταν».

Ο Γιώργος Γκόζης

Και για όποιον δεν είχε την τύχη να «συναντήσει» συγγραφικά τον Γιώργο Γκόζη… ακολουθούν μερικά βιογραφικά του στοιχεία. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1970, σπούδασε Θεολογία στο ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα Εκκλησιαστικής Ιστορίας, Χριστιανικής Λατρείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης και ειδίκευση στην Αγιολογία. Κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί στα περισσότερα ελληνικά λογοτεχνικά περιοδικά, ανθολογίες και θεατρικά έργα. Άρθρα και κριτικές του έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2016 είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα αλβανικά και σουηδικά. Από τις εκδόσεις «Παρατηρητής της Θράκης» κυκλοφόρησε επίσης το 2020 το βιβλίο του «Μητερικό της Θράκης – Βίοι και Μαρτύρια Αγίων και Οσίων Γυναικών της Θράκης», το οποίο αποτελεί μία συμπιληματική συλλογή αγιολογικών έργων, όπου εξιστορούνται ο βίος και η πολιτεία γυναικείων μορφών του Χριστιανισμού στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Θράκης.

Από πλευράς μας, ευχόμαστε η παρουσίαση αυτή να είναι μόνο η αρχή των δια ζώσης βιβλιοπαρουσιάσεων και το βιβλίο να κάνει μεγάλη «θραύση»… 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.