Παρουσιαστηκαν οι δημιουργιες 30 μαθητων του εργαστηριου Ζωγραφικης του Θρακικου Πνευματικου Κεντρου Κομοτηνης

Βαρβάρα Ιωαννίδου Τσίτσιρα: «Η τέχνη είναι ισορροπία, και διώχνει τη σκόνη από την ψυχή του ανθρώπου»

Σημαντική ήταν η προσέλευση στην έκθεση ζωγραφικής που διοργάνωσε από το Σάββατο 17 έως και τη Δευτέρα 19 Ιουνίου το Θρακικό Πνευματικό Κέντρο Κομοτηνής στον υπόγειο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων.

Οι επισκέπτες μπορούσαν να θαυμάσουν τα έργα τέχνης που δημιούργησαν οι μαθητές του εργαστηρίου του Ωδείου, στα οποία ξεδίπλωσαν το ταλέντο και την δημιουργικότητά τους, με διαφορετικές τεχνικές και τεχνοτροπίες.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έλαβαν χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, με την υπεύθυνη των εργαστηρίων κ. Βαρβάρα Ιωαννίδου Τσίτσιρα να τονίζει πως το εργαστήριο δουλεύει πολλά χρόνια, με πολλούς μαθητές κάθε χρόνο.

Οι μαθητές ασχολούνται με όλα τα είδη ζωγραφικής, από μολύβι, κάρβουνο, ακρυλικά κ.α. χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνοτροπίες.

Φέτος στο εργαστήρι συμμετείχαν περίπου 30 παιδιά, διαφόρων ηλικιών, με την κ. Ιωαννίδου Τσίτσιρα να σημειώνει πως ακόμα ανακάμπτουν από τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία στη συμμετοχή.

«Προσπαθώ όσο το δυνατόν να τραβήξω τα παιδιά από το διαδίκτυο, γιατί η τέχνη είναι ισορροπία και διώχνει τη σκόνη από την ψυχή του ανθρώπου» ανέφερε, βελτιώνοντας τη φαντασία των παιδιών, ενώ ξεκουράζεται και η ψυχή τους μέσα από την τέχνη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.