Παρουσιαση του βιβλιου της Σωτης Τριανταφυλλου «Σικελικο Ειδυλλιο»

Από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης με την ιστορικό-συγγραφέα Λευκή Σαραντινού

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Ιδρύματος, παρουσιάζουν την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, στις 19:00 και μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM τη συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου και το βιβλίο της «Σικελικό Ειδύλλιο».

Για το βιβλίο θα μιλήσει η ιστορικός-συγγραφέας Λευκή Σαραντινού.

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Aπόσπασμα από την βιβλιοκριτική της Λεύκης Σαραντινού στο fractalart

«Νατουραλισμός, ρεαλισμός και διάθεση εξομολόγησης μιας ταλαιπωρημένης γυναίκας και ενός αστυνομικού, φανατικού καταδιώκτη της σικελικής μαφίας, χαρακτηρίζει το νέο βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου Σικελικό Ειδύλλιο.

Η συγγραφέας δεν χρειάζεται, φυσικά, συστάσεις, ούτε και η ιδιαίτερη, χωρίς συναισθηματικές εξάρσεις γραφή της, αλλά ούτε και ο τρόπος με τον οποίο μπλέκει αριστοτεχνικά, για άλλη μία φορά, την Ιστορία με τη Λογοτεχνία.

Το τελευταίο της βιβλίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιστορικό μυθιστόρημα, απεναντίας μάλιστα. Όμως, μέσα από τις προσωπικές εξομολογήσεις των δύο πρωταγωνιστών διαφαίνεται ολοκάθαρα η μεταπολεμική Ιστορία της Σικελίας και, σε κάποιον βαθμό, και ολόκληρου του ιταλικού έθνους».

Info

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Για τον λόγο αυτό, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο [email protected], ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την γραμματεία του Ιδρύματος στο 25410-29282 (09:30-13:30) δίνονταςτα εξής στοιχεία:

  • e-mail
  • Όνομα- Επώνυμο
  • Αριθμό τηλεφώνου

Το Ίδρυμα θα στείλει ηλεκτρονικό σύνδεσμο για την παρακολούθηση 2 ημέρες πριν την εκδήλωση, σε όλους όσους ενδιαφερθούν αποστέλλοντας μήνυμα, προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση, είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν εγκαταστήσει το πρόγραμμα ΖΟΟΜ στον υπολογιστή τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.