Παρουσιαση του νεου βιβλιου του φιλολογου Δημητρη Τζελεπη «Το ονειρο και οι μεταμορφωσεις του»

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου στο Καφέ – Μπαρ «Οχτώ»

Το νέο βιβλίο του συμπολίτη μας φιλολόγου κ. Δημήτρη Τζελέπη, με τίτλο «Το όνειρο και οι μεταμορφώσεις του» παρουσιάζουν το βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο», η εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης» και οι εκδόσεις «Νησίδες», την Τετάρτη 30 Μαρτίου, στις 19:00 στο Καφέ Μπαρ «Οχτώ».

Πέραν του συγγραφέα, για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ.Δημήτρης Βλάχος, Σχολικός Σύμβουλος και Φιλολόγων Ροδόπης, ο κ.Χάρης Μιχαλόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας του ΔΠΘ και η κ.Σισσύ Ρωμανά, Καθηγήτρια Ιταλικής Φιλολογίας. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Ποια σχέση μπορεί να έχει η απηνής «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη με τις ρομαντικές και ιδιαίτερα ευαίσθητες «Λευκές νύχτες» του Ντοστογιέβσκη; Και πώς δίπλα στον έξω του κόσμου τούτου «Φρανκενστάιν» (της Σέλλεϋ) και στον «Αόρατο» (του Ουέλλς) θα μπορούσε να σταθεί ο πολύπαθος Βενέζης με την αφήγηση του μικρασιατικού δράματος; Ως από μηχανής θεός με τράβηξε έξω από το αδιέξοδο (όπως συμβαίνει τις περισσότερες, τουλάχιστον, φορές) το όνειρο, αυτό που έχει τη δύναμη να «αφαιρεί βάρος από τα ξύπνια βάσανά μας».Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.