Παρουσιαση του μυθιστορηματος της Ευσταθια Ματζαριδου «Φτερα στο τσιμεντο»

Την Τετάρτη, 1 Ιουνίου, στην αυλή της Τσανακλείου

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει», το Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο και οι Εκδόσεις Περισπωμένη προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ευσταθίας Ματζαρίδου «Φτερά στο τσιμέντο». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022 στις 19:00 στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ρένα Σαμαρά-Μάινα, φιλόλογος

Λεμονιά Κιοσσέ, φιλόλογος

Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μυρσίνη Λαντζουράκη

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τη νύχτα όλοι κοιμούνται και τότε, παρ’ όλη την ακινησία μου, νιώθω ελεύθερη, γιατί η νύχτα για τους σκλάβους είναι η μόνη στιγμή ελευθερίας. Μπορώ να είμαι όσες ώρες θέλω στο διαδίκτυο, να χάνομαι σε κόσμους που δεν έχω καμιά πρόσβαση, μπαίνω σε μουσικές, σε εικόνες, σε θεάματα, βρίσκω ιδέες και λύσεις για τα πάντα, δημιουργώ υποθετικά προβλήματα και προβλήματα υγείας και μετά ψάχνω όλη νύχτα να βρω λύση. Υποθέτω ότι χάνουμε τον γάτο μας και πρέπει να τον βρούμε, βάζω στο Google, έχασα τον γάτο μου, και πατάω αναζήτηση, ή ότι έχω χοληστερίνη και σάκχαρο και βουλωμένες αρτηρίες και ψάχνω όλη νύχτα το πρόβλημα, ώσπου τα τόσα που έχω διαβάσει με ικανοποιούν σε τέτοιο βαθμό, που πια χαλαρώνω και γύρω στα χαράματα με παίρνει ο ύπνος, ένας ύπνος βαθύς, που με προφυλάσσει απ’ όλους τους πρωινούς θορύβους των γονιών μου, γιατί ειδικά οι πρωινοί τους θόρυβοι με πανικοβάλλουν και με παραλύουν σε τέτοιο βαθμό, που νιώθω ολόκληρη, από το κεφάλι ως τα ακροδάχτυλα, βαριά τραυματισμένη, ολόκληρη σε γύψο, και μόνο τα εσωτερικά μου όργανα είναι σε κίνηση και τα μάτια μου, το εσωτερικό τους σε κίνηση, σαν κυνηγημένα, γιατί έχω τεράστια απελπισία που εγώ δεν μπορώ να μετακινηθώ και δεν μπορώ να προσφέρω τίποτα σε κανέναν εκεί έξω και δεν είμαι απαραίτητη σε κανέναν και κανένας δεν θα με αναζητήσει ποτέ κι όλο αυτό μου δημιουργεί και μια ενοχή, σαν να είναι η ακινησία μου και η παραμονή μου στο σπίτι θέμα προσωπικής οκνηρίας, μιας οκνηρίας βαθιάς…

Η συγγραφέας

Η Ευσταθία Ματζαρίδου γεννήθηκε το 1962 στην Ορεστιάδα. Το 1985 αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας). Συνέχισε τις σπουδές της στην Ψυχολογία και τη Συμβουλευτική Οικογενειών στη Γερμανία, όπου έζησε και εργάστηκε επί χρόνια. Από το 2006 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Info

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.