Παρουσιαση του μυθιστορηματος «Ιστοριες απο το Ντιβανι» του Γιωργου Κουντουρα

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου στην αυλή της Τσανακλείου

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει», το Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο και οι Εκδόσεις Κομνηνός θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του
Γιώργου Κουντουρά «Ιστορίες από το Ντιβάνι». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00 στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Σπύρος Κιοσσές, Μέλος ΕΔΙΠ ΤΕΦ- Δ.Π.Θ., ποιητής – συγγραφέας

Άντα Τσιατάλτσαλη, Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Αποσπάσματα θα διαβάσει η Κυριακή Αμβροσιάδου, Επιστήμονας Αγωγής Δημοτικής Εκπαίδευσης MSc

Συντονισμός – Παρουσίαση:   Όλγα Κατσιάνη, Διδακτόρισσα Κοινωνικής Εργασίας ΔΠΘ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Όνειρα και κρυφές επιθυμίες, ερωτικές εμμονές και κατάλοιπα, μια αντιφατική παιδική ηλικία και μια ανελέητη μάνα. Ποια είναι η ίδια, τι πραγματικά θέλει; Ποιες αλήθειες κρύβονται και την παιδεύουν; Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για μια «άλλη» γυναίκα, που ανακαλύπτει πως είναι αυτή η ίδια, που παραμένει κρυμμένη στο ασυνείδητό της και καθορίζει την πορεία της.

H ψυχολόγος Delyth προστρέχει στο ντιβάνι του Δόκτορος Alison και ανιχνεύει, μονολογώντας, τα όριά της που κάποιες φορές την ξεπερνούν και τη σαρώνουν..!
«Η σκέψη μου καλπάζει», συλλογίστηκε η Delyth «κι εγώ μαζί της ψάχνω τα απομεινάρια μου. Τσακισμένη μερικές φορές πάνω σε κυκλώνες, αλλά σίγουρα ένας ορίζοντας μετά από τέτοια θύελλα είναι μια πραγματική ανταμοιβή. Από τότε που άρχισα την ψυχανάλυση, δεν έχω σταματήσει να βλέπω αυτά που ήταν συνεχώς μπροστά μου και αγνοούσα τρέχοντας στις ερημιές της βεβαιότητας».

Ο συγγραφέας

Ο Γεώργιος Κουντουράς έχει γεννηθεί στη Γερμανία, έχει τελειώσει Κοινωνική Εργασία στο ΤΕΙ Αθήνας και Ψυχολογία στο ΑΠΘ. Επίσης, έχει κάνει μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Δουλεύει ως κλινικός ψυχολόγος και διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ. Έχει γράψει επίσης το βιβλίο «Κοινωνική Εργασία, Ψυχική Υγεία και Οικογένεια», που έχει εκδοθεί από την Ωκεανίδα και διάφορα επιστημονικά άρθρα που έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.