Παραμονη στην Α1 Εθνικη Κατηγορια για τον Α.Σ. Δημοκριτειο Badminton

Η επταμελής αποστολή κατάφερε να εδραιώσει την ομάδα της πόλης μας σε υψηλή κατηγορία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελική φάση της Α1 εθνικής κατηγορίας στο ομαδικό πρωτάθλημα BADMINTON στο Σιδηρόκαστρο Σερρών το Σαββατοκύριακο 25 με 26 Νοεμβρίου.

Η ομάδα Badmintonτου ΑΣ Δημοκρίτειο αγωνίστηκε το Σάββατο απέναντι στις καλύτερες ομάδες της χώρας με αξιώσεις για την είσοδο της στην εξάδα στην Α’ φάση των ομίλων αλλά δεν τα κατάφερε και τερμάτισε στην τρίτη  θέση τουομίλουτης.

Την Κυριακή ξεκίνησε η Β΄ φάση των αγώνων και η ομάδα της πόλης μας συμμετείχε για την κατάταξη στις θέσεις 7 έως 12, με τις 2 τελευταίες ομάδες να πέφτουν κατηγορία.  Η ο ΑΣ Δημοκρίτειο Badmintonτελικά κατάφερε να κερδίσει την παραμονή της στην κατηγορία αφού κέρδισε την ομάδα του ΘΕΡΜΕΟΥ Θεσσαλονίκης με 3-2 ενώ έχασε 3-2 από το ΚΑΣΤΡΟ Σιδηροκάστρου, 4-1 από τον ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟ Πύργου και 3-2 από τον ΠΛΑΤΩΝΑ Σερρών.

Όπως εξήγησε ο προπονητής του Συλλόγου«η σημασία της επιτυχίας μας να παραμείνουμε στην κατηγορία όντας νεοεισερχόμενοι (η άνοδος από την Α2 έγινε πέρσι), είναι πολλαπλή γιατί πέρα από το κύρος που δίνει στην ομάδα μας, ανοίγει τον δρόμο στους αθλητές μας, ειδικά τους νέους,να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο το οποίο θα συνεισφέρει τα μέγιστα στις συμμετοχές τους στα ατομικά πρωταθλήματα, περιφερειακά και πανελλήνια».

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η ομάδα αποτελείτο από συνδυασμό πολύπειρων αθλητών και εφήβων οι οποίοι έδειξαν ότι μπορούν να σταθούν άνετα σε υψηλό επίπεδο.Επίσης αυξάνεται η ευθύνη όλων των παραγόντων της ομάδας και ιδιαίτερα του προπονητή για την εδραίωση  στην Α1 εθνική κατηγορία και η όσο το δυνατόν υψηλότερη κατάταξη τα επόμενα χρόνια.

Τα συγχαρητήρια όλων στους αθλητές της αποστολής που έλαβαν μέρος:

  1. Χριστίνα Μαυροματίδου
  2. Μαρία Κασάπη
  3. Αναστασία Μπαχαρίδη
  4. Χρίστος Καλλιγάς
  5. Πολυχρόνης Δαλακούρας
  6. ΔαμήτρηςΠεχλιβανίδης
  7. Ανδρέας Ιορδάνου

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για την ομάδα το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Δεκεμβρίου στο πανελλήνιο όπεν ανδρών και γυναικών που θα διεξαχθεί στη Λειβαδιά Βοιωτίας ενώ η χρονιά θα κλείσειμε την συμμετοχή 3 αθλητών της ομάδαςστην ελληνική αποστολή για το CYPRUSINTERNATIONALκάτω των 17 ετών , που θα διεξαχθεί 15 με 17 Δεκεμβρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.