Παραδοσιακα θρακιωτικα καλαντα απο τα νηπια της Αιγειρου

Στόλισαν και το χριστουγεννιάτικο δένδρο της πλατείας με δικές τους δημιουργίες

Γέμισαν οι δρόμοι και η πλατεία της Αιγείρου από παιδικές φωνές που έψαλαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα την Τρίτη το πρωί, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στον οικισμό, μεταδίδοντας με τον δικό τους άμεσο τρόπο στους μεγαλύτερους το πνεύμα των ημερών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ταξιδέψουν πολλά χρόνια πίσω, όταν μικρά παιδιά και αυτοί μετέδιδαν το μήνυμα της αγάπης και της ειρήνης.

Συγκεκριμένα τα νήπια από το νηπιαγωγείο της Αιγείρου συνοδευόμενα από την νηπιαγωγό κ. Κατερίνα Μητσινιώτη και τις μαμάδες τους επισκέφθηκαν κατ’ αρχήν το Σύλλογο Γυναικών Αιγείρου, όπου με το δικό τους μοναδικό τρόπο τραγούδησαν τα παραδοσιακά θρακιώτικα κάλαντα «Σαράντα μέρες, σαράντα νύχτες», αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στα μέλη του συλλόγου που παραβρέθηκαν. Στη συνέχεια το μέλος του Συλλόγου, κ. Άννα Πατρωνίδου, διάβασε στα παιδιά το παραμύθι της Γιολάντας Τσορώνη- Γεωργιάδη «Μπουναμάδες με μπελάδες», ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Ελένη Κατσικούδη, προσέφερε στα παιδιά από ένα δωράκι.

Επόμενος σταθμός η πλατεία της Αιγείρου, όπου τα παιδιά στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δένδρο με δικές τους δημιουργίες ζεσταίνοντας τις ψυχές των παραβρισκόμενων με τις φωνούλες τους.

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αιγείρου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια «στα παιδιά, στις μανούλες και στη νηπιαγωγό κ. Κατερίνα Μητσινιώτη» και εύχεται σε όλους χρόνια πολλά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.