«Παιζοντας… τοτε και τωρα» στο Μουσειο Μεταξης Σουφλιου

Με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκαινιάζει το μουσείου την Παιδική Γωνιά του

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2/4), εγκαινιάζει τη Δευτέρα 4 Απριλίου την Παιδική Γωνιά στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες «Παίζοντας… τότε και τώρα».
 
Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος, που απευθύνεται σε μαθητές Δ’ και ΣΤ Δημοτικού, είναι η γνωριμία με παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στους κλασικούς χρόνους. Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές εξοικειώνονται, τόσο με το χρονικό όσο και με το πολιτισμικό πλαίσιο της Αθήνας του 5ου αιώνα π.Χ.
Το πρόγραμμα ξεκινά με την ανάγνωση αποσπασμάτων της ιστορίας του Χρήστου Μπουλώτη, «Ένα κορίτσι φτερουγίζει στον Κεραμεικό». Πρόκειται για μια αντιπολεμική ιστορία στην Αθήνα των κλασικών χρόνων, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΙΟΠ, και τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου 2012/ Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για Παιδιά.
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα γίνεται σχετική προβολή, συζήτηση με τα παιδιά και εργαστήρι πήλινων κατασκευών εμπνευσμένων από αρχαία παιχνίδια.
 
Info
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Μετάξης στο τηλ.: 25540 23700 (καθημερινά 10:00 – 18:00).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.