Οταν η μαγεια συναντησε το σημερα

Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Μαρίας Μουστοπούλου με τίτλο «Διάδοχοι: Η πληγή του Δράκου» - Από το Βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο» και τις εκδόσεις «Πηγή»

Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Διάδοχοι» με τίτλο «Η πληγή του Δράκου» της νεαρής συγγραφέα Μαρίας Μουστοπούλου παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Βαρόσι Art-Cafe, με πρωτοβουλία του βιβλιοπωλείου «Δημοκρίτειο» και των εκδόσεων «Πηγή».
 
Ένα βιβλίο φαντασίας, το οποίο μας εισαγάγει στη ζωή και την ιστορία της 21χρονης Λίνας, ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας, όπως την περιέγραψε και κατά την διάρκεια της παρουσίασης η συγγραφέας, η οποία ζει στη σύγχρονη Αθήνα, αντιμετωπίζοντας όλα τα προβλήματα που βιώνει ο κάθε ένας από εμάς και καλείται να τα βγάλει πέρα στην καθημερινότητα αναγκασμένη να αφήσει πίσω της το όνειρο των σπουδών της για το οποίο βρέθηκε εξ αρχής στην Αθήνα.
 
Στην πορεία της ζωής της και ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της απόλυσης, ανακαλύπτει τυχαία πως διαθέτει μαγικές ιδιότητες, γεγονός που την οδηγεί στο να αποδομήσει τα έως τώρα δεδομένα για τον κόσμο που την περιβάλλει, την οικογένειά της ακόμα και τον ίδιο της τον εαυτό. 

Μαρία Μουστοπούλου «Το βιβλίο αποτελεί μια ιστορία αφιερωμένη στην αγάπη σε όλες της τις εκφάνσεις»

Ο αναγνώστης εισάγεται σταδιακά στον μαγικό κόσμο μέσα από τα μάτια της Λίνας, όπως υπογράμμισε και η κ. Μουστοπούλου κατά την διάρκεια της παρουσίασης, έναν κόσμο ο οποίος δεν διαφέρει σε πολύ απ’ αυτόν της πραγματικότητας, καθώς δίχως να το επιζητεί η ίδια βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων του μαγικού κόσμου, όπου η μάχη για την διεκδίκηση της εξουσίας δεν δίνεται με δίκαιους όρους.
 
Το «Διάδοχοι: Η πληγή του Δράκου» όπως εξήγησε και η ίδια «δεν είναι η ιστορία της Λίνας και του Ντάνιελ, ο οποίος μπαίνει ξαφνικά στην ζωή της ηρωίδας περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο τα ήδη μπερδεμένα συναισθηματικά της, δύο ανθρώπων φαινομενικά διαφορετικών που ευρισκόμενοι σε αντίπαλα στρατόπεδα καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο μίσος και την αγάπη. Είναι η ιστορία ενός έρωτα που θα βρεθεί έρμαιο μίας αιώνιας διαμάχης για την εξουσία και την δύναμη. Ένα βιβλίο που παίζει με τα συναισθήματα των ανθρώπων, “τα θέλω” και “τα πρέπει” που επέβαλαν οι ίδιοι και η κοινωνία στους εαυτούς τους. Μια ιστορία αφιερωμένη στην αγάπη σε όλες της τις εκφάνσεις, η οποία ξετυλίγεται σταδιακά μέσα από ένα παιχνίδι συνομωσίας και παραπλάνησης που στήθηκε πάνω σε στάχτες, ορίστηκε με μία τελευταία διαθήκη και μας αποδεικνύει πως στη ζωή μας υπάρχει μαγεία. Γιατί η αγάπη είναι το ισχυρότερο ξόρκι». 

Αναστασία Παπαδάκη «Η Μαρία Μουστοπούλου κατάφερε να ισορροπήσει αριστοτεχνικά ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, χτίζοντας έναν καινούργιο κόσμο από την αρχή»


Πέραν της συγγραφέα για το βιβλίο μίλησε η επίσης συγγραφέας και ποιήτρια κ. Αναστασία Παπαδάκη, η οποία χαρακτήρισε την γραφή της κ. Μουστοπούλου ως «μεστή» για να επισημάνει στη συνέχεια πως πρόκειται για μία νεαρή συγγραφέα η οποία έχει «πολλά ακόμα να μας δώσει».
 
Η ίδια υπογράμμισε πως «η κ. Μουστοπούλου κατάφερε στο βιβλίο αυτό να παντρέψει το εφικτό με το ανέφικτο, καταφέρνοντας να ισορροπήσει αριστοτεχνικά ανάμεσα στην φαντασία και την πραγματικότητα και να χτίσει έναν κόσμο από την αρχή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.