Οψεις της ατομικοτητας στο Δημοσιο χωρο στην Δημοτικη Παπαδριελλειο Πινακοθηκη της Κομοτηνης

Στην έκθεση φωτογραφίας των μελών της Φωτογραφικής Ομάδας Δράμας «Έφοδος»

Μέχρι τις 25 Μαρτίου θα φιλοξενείται στη Δημοτική Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Ν Ροδόπης «ΑΘΗΝΙΩΝ», η έκθεση φωτογραφικών έργων των μελών της Φωτογραφικής Ομάδας Δράμας «Έφοδος», με τίτλο Δημόσια και Ιδιωτικά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έλαβαν χώρα το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαρτίου, με τις φωτογραφίες να κοσμούν τον δεύτερο όροφο της Πινακοθήκης, και τους επισκέπτες να θαυμάζουν τα έργα.

Όπως έγραψε και ο κ. Πάρις Πετρίδης, που είχε την επιμέλεια της έκθεσης, η φωτογράφιση των προσωπικών στιγμών και του ιδιωτικού χώρου είναι τόσο παλιά όσο και η φωτογραφία. Με τίποτα όμως δεν συγκρίνεται η κατακλυσμική κοινοποίηση του ιδιωτικού βίου μέσα τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης την τελευταία εικοσαετία: τα εν οίκω έγιναν εν δήμω.

Οι φωτογράφοι της φωτογραφικής ομάδας της Δράμας έκαναν το αντίστροφο: εντόπισαν στιγμές και όψεις, καταστάσεις και εκδηλώσεις της ατομικότητας στον δημόσιο χώρο. Και έτσι, δείχνοντας την εξωτερική πραγματικότητα μας δείχνουν τον εσωτερικό εαυτό τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.